FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 31. listopada 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestiiz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 31. listopada 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica hrvatskih branitelja Jadranka Kosor danas je "odlučno" odbacila izjavu predsjednika Stjepana Mesića kako "Hrvatska i Crna Gora nikada nisu ratovale". "Odlučno odbacujem izjavu predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića koja znači pokušaj revizije Domovinskog rata koji je bio obrambeni, pravedan i osloboditeljski", stoji u priopćenju ministrice Kosor. Dodala je kako je poznato da je Republika Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije u kojoj su sudjelovale srpske i crnogorske snage te JNA.

ZAGREB - Ured predsjednika Republike današnju je reakciju potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor u kojoj je odbacila izjavu predsjednika Stjepana Mesića da "Hrvatska i Crna Gora nikad nisu ratovale" ocijenio "jeftinim skupljanjem političkih poena". "Bilo bi dobro kada bi se potpredsjednica Vlade i kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Jadranka Kosor najprije informirala, pa tek onda komentirala izjave", stoji u prioćenju iz Ureda predsjednika. U priopćenju se tvrdi da je predsjednik Mesić rekao kako "Hrvatska nikada nije ratovala s Crnom Gorom ni sa Srbijom do ovoga rata, koji je izazvao Milošević".

ZAGREB - U Zagrebu je danas obilježena 50. godišnjica jedne od najtežih tramvajskih nesreća u svijetu u kojoj je 31. listopada 1954. na Mirogojskoj cesti poginulo 19 putnika, a 40-ak ih je ozlijeđeno kada se prevrnuo tramvaj kojemu su otkazale kočnice. Na mjestu jedne od najvećih nesreća u povijesti tramvajskog prometa vijence su danas položili i zapalili svijeće predstavnici Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a, Uprave ZET-a i gradskih vlasti, priopćio je danas taj sindikat. Tragedija se dogodila u nedjelju, uoči Svih svetih, samo dvije minute nakon što je tramvaj prepun putnika krenuo s Mirogoja po strmoj dionici prema Gupčevoj zvijezdi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙