FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba grafičkog dizajna ZGRAF 9

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - ZGRAF 9 - Međunarodna izložbagrafičkog dizajna i vizualnih komunikacija u organizaciji Hrvatskeudruge likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti otvorena je večerasu Paviljonu 19 Zagrebačkog velesajma.
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - ZGRAF 9 - Međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti otvorena je večeras u Paviljonu 19 Zagrebačkog velesajma.

Osvrćući se na 35-godišnje održavanje te manifestacije od utemeljenja 1975., direktorica ZGRAF-a 9 Nevena Tudor Perković kazala je kako je tijekom godina ZGRAF u skladu s tematskim pristupima pokazivao kvalificiran izbor hrvatske produkcije. To ga čini jednom od nužnih karika u sustavnom predstavljanju domaćeg dizajna, među manifestacijama kakve su recentni godišnji pregledi Hrvatskog društva dizajnera ili trogodišnji Zagrebački saloni.

I ZGRAF 9 zadržava početni konceptualni okvir i, uz pregled stanja hrvatske produkcije, sadrži posebnost u nastojanju da održi živ dijalog sa svijetom te da se, zahvaljujući neposrednom uvidu u suvremenu međunarodnu grafičku kreativnost, domaći dizajn dodatno valorizira i postavi u neposredan odnos sa svjetskim trendovima, istaknula je Tudor.

Tematska koncepcija ZGRAF-a 9 ove je godine posvećena vizualnim porukama. To je osobito važno, napomenula je Tudor, jer živimo u vremenu kada je oglašavanje postalo dominantni oblik vizualne komunikacije. Na ZGRAF-u 9 izloženo je više od 70 djela uglednih hrvatskih i svjetskih dizajnera.

Na izložbi su i djela naših vodećih dizajnera Davora Brukete i Nikole Žinića te Borisa Ljubičića.

Veliku nagradu ZGRAF-a 9 dobio je Stefan Sagmeister iz SAD-a, nagradu ZGRAF 1 dobila je Anhua Hu, nagradu ZGRAF 2 Bruketa i Žinić.

ZGRAF 9 realiziran je uz podršku Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu, a otvorila ga je predsjednica Gradske skupštine Morana Gruden Paliković.

Bit će otvoren do 4. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙