FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA SRIJEDU, 10. STUDENOG

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događajeza srijedu, 10. studenog.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 10. studenog.

OPATIJA - U organizaciji Hrvatskog društva ekonomista (HDE) u Opatiji će biti otvoreno XII. tradicionalno savjetovanje 'Ekonomska politika Hrvatske u 2005.'.

Skupu će se uvodno obratiti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, a predsjednik Vlade Ivo Sanader govorit će o hrvatskoj ekonomskoj politici za iduću godinu. Monetarnu politiku predstavit će guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski, a fiskalnu politiku ministar financija Ivan Šuker. O mogućnostima i ograničenjima ekonomske suradnje između Srbije i Hrvatske govorit će potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus (otvaranje u 10 sati; izjava predsjednika Mesića u 11,30 sati).

ZAGREB - Osiguravajuće društvo Grawe Hrvatska u suradnji s Hypo-Alpe-Adria-Investom na konferenciji za novinare predstavit će svoj novi program osiguranja života - GRAWEproFIT plus (10,11 sati, Arcotel Hotel Allegra, Branimirova 29).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb domaćin je međukomorskog susreta Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Beograda na kojem će se razmotriti dosadašnji oblici međusobne suradnje te buduće aktivnosti na planu međukomorskog i gospodarskog povezivanja. Jedna od tema biti će i projekt Europske škole za djelatnike komora Zapadnog Balkana, koji je sastavni dio Pakta o stabilnosti (9,00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45/1).

ZAGREB - Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj u sklopu sajma "Info 2004" održat će okrugli stol na temu "E - Održivost", na kojem će biti riječi o mogućnostima približavanja održivom razvoju kroz primjenu tehnoloških dostignuća informatičkog sektora. E-održivost kao globalna inicijativa unapređuje stanje okoliša kao i ljudski i ekonomski razvoj, a može dati i ključni doprinos globalno održivoj budućnosti (11,00 sati, Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

VARAŽDIN - Tvrtka Stanoing će na konferenciji za novinare predstaviti izgradnju prvog stambenog naselja zatvorenog tipa u Varaždinu (10,30 sati, restoran Zlatna Guska, Habdelićeva 4).

ZAGREB - Krajem rujna u Hrvatskoj je bilo registrirano ukupno 213.291 poslovni subjekt, od čega je aktivno bilo njih 95.111 ili 44,6 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Razlika između registriranih i aktivnih pravnih osoba najmanja je kod trgovačkih društava, jer se radi o subjektima koji su usklađeni prema Zakonu o trgovačkim društvima ili o onima koji su novoosnovani u skladu s tim propisom. Od 86.481 registrirana trgovačka društva, aktivno je na kraju rujna ove godine bilo 70.878 ili 81,6 posto.

ZAGREB - Dubrovački Hotel Excelsior, među rijetkim hotelima na Jadranu koji je kategoriziran s pet zvjezdica, prvih je devet ovogodišnjih mjeseci poslovao s neto dobiti 7,68 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 27,5 posto veća dobit i povoljnija od planiranog, stoji u financijskom izvješću Excelsiora dostavljenom Zagrebačkoj burzi.

ZAGREB - Trgovina na veliko električnim aparatima za kućanstvo, radio i televizijskim uređajima Elektropromet iz Zagreba u prvih je devet mjeseci poslovala s dobiti od 870 tisuća kuna, što je 1,75 posto veća dobit nego u isto vrijeme lani.

U financijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza navodi se i da su ukupni prihodi Elektroprometa u prvih devet mjeseci ove godine smanjeni za 19 posto, na 352,56 milijuna kuna.

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-607

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙