FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U OBALI BJELOKOSTI POGINULO 50 LJUDI, 600 OZLIJEĐENO

PARIZ/ABIDJAN, 10. studenog 2004. (Hina/AFP) - Francuski vojnici uObali Bjelokosti ubili su najmanje 50 ljudi, a 600 ranili, rekao je usrijedu savjetnik predsjednika te afričke države Alain Toussaint.
PARIZ/ABIDJAN, 10. studenog 2004. (Hina/AFP) - Francuski vojnici u Obali Bjelokosti ubili su najmanje 50 ljudi, a 600 ranili, rekao je u srijedu savjetnik predsjednika te afričke države Alain Toussaint.

U razgovoru za radio Europe1 savjetnik predsjednika Laurenta Gbagboa rekao je da su francuski vojnici u zemlji dosad ubili najmanje 50 civila, od čega samo u utorak desetero, upozorivši da je Abidjan u ratnom stanju.

Prema dosadašnjim podacima, mrtvih je bilo najmanje 37.

U međuvremenu, francuske snage u Obali Bjelokosti objavile su da će u srijedu početi evakuacija francuskih državljana iz zemlje.

Prvim zrakoplovom u Francusku bi trebalo krenuti oko 270 ljudi, rekao je pukovnik Henry Aussavy, glasnogovornik francuskih snaga u zemlji. Tijekom dana predviđena su još dva leta s istim brojem putnika, rekao je.

Gotovo 1.300 Europljana, većinom Francuzi, potražilo je utočište u francuskoj vojnoj bazi Bimi, a više od 1.600 nalazi se pod zaštitom UN-a u Abidjanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙