FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKRIVA LI VOJSKA SCG HAŠKE OPTUŽENIKE ?

BEOGRAD,9. studenoga 2004.(Hina) - U Srbiji su u tijeku rasprave o tomeda li se haški optuženici skrivaju u vojnim objektima i da li imajuzaštitu vojske.
BEOGRAD,9. studenoga 2004.(Hina) - U Srbiji su u tijeku rasprave o tome da li se haški optuženici skrivaju u vojnim objektima i da li imaju zaštitu vojske.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić potvrdio je u utorak novinarima da je, za vrijeme dok je bio ministar obrane Srbije i Crne Gore, dobio sliku čovjeka za kojega se tvrdi da je haški optuženik, te da se skrivao u objektima Vojske Srbije i Crne Gore, ali da na fotografiji tada nije mogao identificirati o kojem se haškom optuženiku radi.

Televizija B92 objavila je u utorak navečer fotografiju na kojoj se vidi haški optuženik Veselin Šljivančanin pokraj vozila Vojske SCG, u društvu jednog pripadnika antiterorističke postrojbe Vojske SCG "Kobre", specijalizirane za zaštitu pripadnika Vojske i njenih objekata.

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije Žarko Korać izjavio je da je svojedobno i on vidio fotografiju koja svjedoči da se Veselin Šljivančanin skrivao u vojnim objektima.

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović potvrdio je za Radio B92 da su i do njega dolazile priče o tome da se u vojnim objektima nalaze osobe s haških tjeralica. Dodao je da ne zna da li se to događa i sada i da treba dokazati da to nema veze s Vladom.

Optuženi Šljivančanin se u međuvremenu predao i izručen je Haškom sudu, no ostaje pitanje da li vojska skriva druge optuženike.

Predstavnici Vlade Srbije, po riječima ministra pravosuđa Zorana Stojkovića, nemaju uvida u to da li je vojska zaista prekinula sa skrivanjem haških optuženika jer Vlada Srbije "nema nikakvih ovlasti da se bavi vojnim pitanjima".

Predstavnici Vojske SCG i Ministarstva obrane do sada su odbacivali sve tvrdnje da vojska skriva i štiti optužene za ratne zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙