FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLAZIŠTE ZA RAZGOVORE REZOLUCIJA 1244 I PLAN VLADE SRBIJE

BEOGRAD,5. studenoga 2004.(Hina) - Na sastanku najviših srbijanskihdržavnih dužnosnika o Kosovu u petak navečer koji je sazvao premijerVojislav Koštunica, postignuta je suglasnost o tome da za sverazgovore o rješavanju situacije na Kosovu polazište budu RezolucijaVijeća sigurnosti UN 1244 i Plan Vlade Srbije o Kosovu te jezaključeno da u razgovorima o decentralizaciji Kosova koju taj Planpredviđa moraju punopravno sudjelovati predstavnici vlasti u Beogradui Srba s Kosova, navedeno je u priopćenju nakon sastanka srbijanskogdržavnog vrha.
BEOGRAD,5. studenoga 2004.(Hina) - Na sastanku najviših srbijanskih državnih dužnosnika o Kosovu u petak navečer koji je sazvao premijer Vojislav Koštunica, postignuta je suglasnost o tome da za sve razgovore o rješavanju situacije na Kosovu polazište budu Rezolucija Vijeća sigurnosti UN 1244 i Plan Vlade Srbije o Kosovu te je zaključeno da u razgovorima o decentralizaciji Kosova koju taj Plan predviđa moraju punopravno sudjelovati predstavnici vlasti u Beogradu i Srba s Kosova, navedeno je u priopćenju nakon sastanka srbijanskog državnog vrha.

Na sastanku nije bio nazočan predsjednik Srbije Boris Tadić, koji je u petak bio u obilasku jedinica Vojske SCG i Žandarmerije MUP-a Srbije u Kopnenoj zoni sigurnosti, ali je tijekom posjeta izjavio da "u potpunosti podržava Plan Vlade Srbije o Kosovu" te da je osnovno provesti decentralizaciju na Kosovu, odnosno da tamo gdje su u većini, kosovski Srbi dobiju nadležnosti u području zdravstva, obrazovanja, zaštite jezika, sudstva na prvostupanjskoj razini i policije.

Potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus na sastanku je predložio organiziranje međunarodne konferencije o statusu Kosova, ali rasprave o tome nije bilo.

Na sastanku su, osim premijera Koštunice, potpredsjednika Vlade Miroljuba Labusa, sudjelovali i predsjednik Skupštine Srbije Predrag Marković, ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković i predsjednik Koordinacijskog centra za Kosovo Nebojša Čović, te predsjednici svih zastupničkih klubova u Skupštini Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙