FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bogatstva hrvatskog podmorja na DVD-u

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Jedan od najuspješnijih projekataHTV-a, serijal dokumentarnih filmova "Hrvatsko podmorje" od danas jedostupan i na DVD-u, večeras predstavljenom u muzeju "Mimara".
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Jedan od najuspješnijih projekata HTV-a, serijal dokumentarnih filmova "Hrvatsko podmorje" od danas je dostupan i na DVD-u, večeras predstavljenom u muzeju "Mimara".

U šest epizoda prvog serijala, već viđenih na programu nacionalne televizije prikazuje se podmorje otoka Lastova, Mljeta, Palagruže, Kornata i Brijuna, u režiji podvodnog snimatelja Mire Andrića.

Kroz gotovo dvije i pol godine snimanja filmska ekipa obavila je stotinjak urona, a snimljeno je isto toliko morskih vrsta, od kojih neke i po prvi puta u Jadranu.

Osim kadrova podmorja snimke pokazuju i ljepotu hrvatske obale te bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta. Svaki nastavak ima istu koncepciju; u pet ili šest zarona i izrona isprepliću se dva svijeta sa svojim ljepotama, sličnostima, ali i kontrastima, a svaki otok ima nekoliko vrsta posebnih za to područje, kojima je dana veća važnost, istaknuto je na predstavljanju.

Prateći tekst na ovom je DVD izdanju osim na hrvatskom dostupan i na engleskom, njemačkom, talijanskom, češkom i ruskom jeziku. Gledateljima je ponuđena i bogata foto galerija te više od 200 fotografija koje se mogu koristiti kao pozadina kompjuterskih zaslona.

O projektu su uz redatelja večaras govorili direktorica programa HTV-a Tatjana Šimić i urednik dokumentarnog programa Miro Branković. Serijal "Hrvatsko podmorje" ocijenili su kao jedan od najzahtjevnijih i najuspješnijih projekata javne televizije, ističući da je interes za njega pokazalo mnoštvo svjetskih televizijskih postaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙