FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 3. studenoga

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu,3. studenoga:
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 3. studenoga:

ZAGREB - "Aktualnim prijepodnevom" Hrvatski sabor sutra (9,30 sati) počinje 11. sjednicu koja će potrajati 21 radni dan, do 15. prosinca, kada istječe ustavni rok za redovno zasjedanje. Zastupnicima je, za sada, predložen dnevni red od 47 točaka, koji će se najvjerojatnije do kraja zasjedanja dopuniti.

ZAGREB - Sjednice će održati i više saborskih odbora:

- Odbor za gospodarstvo, razvoj i obnovu (13,30 sati),

- Odbor za useljeništvo (13,30 sati),

- Odbor za ustav, Poslovnik i politički sustav (13,30 sati),

- Odbor za lokalnu i područnu regionalnu samoupravu (13,30 sati),

- Odbor za pomorstvo, promet i veze (14,30 sati).

- Odbor za obitelj, mladež i šport (13,30 sati)

PELJEŠAC - Hrvatski premijer Ivo Sanader posjetit će istraživačku ekipu ruskog broda "Bavenit", gdje će se upoznati s radovima na ispitivanju podmorja na mjestu budućeg mosta Komarna -Pelješac. Budući most između kopna i poluotoka Pelješca bit će dug 2.300 metara a njegova izgradnja vrijedna 50 milijuna eura trebala bi početi u prvoj polovici 2005. Premijer će po dolasku u Klek (15,10 sati), ukrcati će se na brod "Kornatska vila" s kojim će se prevesti do broda "Bavenit" gdje će se i upoznati s radovima na ispitivanju podmorja. Po povratku na brod "Kornatska vila" premijer Sanader održat će konferenciju za novinare (16,50 sati).

ŠIBENIK - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetit će u pratnji ministra obrane Berislava Rončevića Središte za obuku pješaštva u Šibeniku u vojarni Bribirski knezovi (12 sati). Nakon prijavka i pregleda postrojenih vojnika, predviđeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen palim braniteljima šibenskog područja u kapelici. Izjave za medije predviđene su oko 13 sati. Predsjednik će posjetiti i Centar za rehabilitaciju "Roman obitelj" u Bratiškovcima (14,45 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Demokratskoga centra s najavljenim temama: "Razlozi zbog kojih Mesić tvrdi da Hrvatska nije ratovala s Crnom Gorom" te "Sukob interesa i fond za vozače - HNS-ovi pozivi u anarhiju", (11 sati, Ilica 48/I).

ZAGREB - Konferencija za novinare o problemu mina u Hrvatskoj te o načinima prikupljanja sredstava za pomoć u razminiranju Hrvatske. Na konferenciji će biti predstavljena donatorska "Noć tisuću večera", (10 sati, Hotel Opera, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Znanstveni skup "Fra Andrija Kačić Miošić i kultura njegova doba", koji će se, od 3. do 7. studenog, održati pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora RH Vladimira Šeksa i u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) (9,30 sati, HAZU, Zrinjevac 1).

ZAGREB - Sveučilište u Zagrebu obilježava Dan Sveučilišta svečanom sjednicom Senata, (11 sati, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5). Također kod središnjeg križa na Mirogoju bit će položeni vijenci za preminule studente i profesore Sveučilišta u Zagrebu (9 sati, Mirogoj).

ZAGREB - Otvaranje izložbe Virgilija Nevjestića "Hommage a Danielle", (19 sati, Muzej Mimara).

ZAGREB - Predstavljanje knjige dr. Hrvoja Šošića "Istine o dr. Franji Tuđmanu", (12 sati, Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4).

Dežurni urednici na desku:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks:01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙