FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Hrvatski sabor danas raspravlja o Vladinom prijedlogu novoga Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Novi zakon o braniteljima koji je u prvom čitanju izazvao je veliko zanimanje zastupnika, pa ih se samo za pojedinačnu raspravu prijavilo više od pedeset. Raspravi o tom zakonskom prijedlogu prethodi nastavak objedinjene rasprave o izvješćima o mirovinskim tržištima te o radu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u prošloj godini, koja su sinoć u raspravi podržali svi saborski klubovi zastupnika.

ZAGREB - HNS je danas pozvao ministra vanjskih poslova Miomira Žužula da podnese neopozivu ostavku na tu dužnost, prozivajući ga za upletenost u tri afere, posebno posljednjoj oko otpisa dugova tvrtki Imostroj. "S obzirom da je premijer Ivo Sanader jučer odbio naš zahtjev za razrješenje Žužula, danas pozivamo ministra Žužula da sam podnese ostavku", izjavio je u Hrvatskom saboru predsjednik HNS-ova Kluba zastupnika Dragutin Lesar. HNS na teret Žužulu stavlja aferu utaje poreza državi u čijoj Vladi sjedi, sudjelovanje u "aferi Bechtel" te, kako tvrdi Lesar, "klasični sukob interesa" jer je kao ministar u Vladi donosio odluke koje se izravno tiču poslovanja tvrtke njegove supruge.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u rujnu ove godine bila je za 0,4 posto veća od proizvodnje u kolovozu, a u usporedbi s rujnom prošle godine porasla je za 3,2 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Mjesečna industrijska proizvodnja, nakon niskog rasta u svibnju ove godine od 0,1 posto, sljedećih mjeseci bilježi kontinuirano povećanje, a u rujnu doseže relativno visok rast (0,4 posto u odnosu na kolovoz). Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od listopada prošle do rujna ove godine, u usporedbi s proizvodnjom iz razdoblja od listopada 2002. do rujna 2003., veća je za 2,8 posto.

ZAGREB - Zaposlenost u Hrvatskoj u rujnu je, drugi mjesec zaredom, zabilježila pad - za 0,6 posto u odnosu na mjesec prije. To je smanjenje uslijedilo nakon laganog pada kolovozu, u kojem je nakon pet mjeseci porasta, broj zaposlenih smanjen za blagih 0,1 posto u odnosu na mjesec prije, a takva kretanja upućuju na sezonske karakteristike zapošljavanja. Zaposlenih u rujnu je bilo 1.403.027, što je za 8.696 osoba manje nego u kolovozu. Nezaposlenih je krajem rujna, po evidenciji HZZ-o bilo 299.469, što je za 1,9 posto više nego u prethodnom mjesecu.

SPLIT - HSLS u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji neće na predstojeće lokalne izbore ići ni s HDZ-om ni s SDP-om, najavili su lokalni čelnici HSLS-a. Predsjednik splitskog ogranka HSLS-a Petar Krolo rekao je na konferenciji za novinare da svi ogranci HSLS-a imaju pravo potpune autonomije odlučivanja o tome hoće li i s kime koalirati. Dodao je da će pri tome "eventualno birati stranke koje imaju slične programe". Predsjednik splitsko-dalmatinskog HSLS-a Ivica Boljat je ustvrdio kako je HSLS proteklih godina u Splitu i Županiji bio izuzetno jak i izlazio sam na izbore, osim u dva navrata, ali da je stranka svjesna da to više nije moguće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙