FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatko Tomčić: Afera Žužul otišla je predaleko

SPLIT, 6. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić bioje danas u Splitu nazočan proslavi 100. obljetnice HSS-a, te je održaokonferenciju za novinstvo na kojoj se osvrnuo na "slučaj Žužul", naprijedlog zakona o ribarstvu te ponovio potporu HSS-a predsjedničkomkandidatu Stjepanu Mesiću.
SPLIT, 6. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić bio je danas u Splitu nazočan proslavi 100. obljetnice HSS-a, te je održao konferenciju za novinstvo na kojoj se osvrnuo na "slučaj Žužul", na prijedlog zakona o ribarstvu te ponovio potporu HSS-a predsjedničkom kandidatu Stjepanu Mesiću.

Po ocjeni HSS-a "afera Žužul otišla je predaleko. Nije nas briga kako će se ta afera odraziti na sam HDZ, ali briga nas je itekako jer će ona uvelike naštetiti Hrvatskoj", rekao je Tomčić.

Potvrdio je da da će HSS, zajedno s SDP-om i HNS-om, u ponedjeljak predati zahtjev za preispitivanje povjerenja ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu, koji će Hrvatski sabor morati u kratkom roku razmotriti.

Također je rekao kako "upozorava premijera Sanadera da se ne može tako ponašati i decidirano reći: 'Neću smijeniti Žužula' ".

Govoreći o Prijedlogu zakona o ribarstvu, Tomčić je poručio Vladi da se ne šali s tim zakonom jer bi implikacije njegove odredbe - po kojoj stranci koji imaju i hrvatsko državljanstvo, mogu osnivati tvrtke za izlov ribe - mogle biti dalekosežne i uništiti hrvatske ribare i ribarstvo.

"Sve ćemo učiniti da spriječimo donošenje tog članka zakona", dodao je.

"Na predsjedničkim izborima HSS će podržati sadašnjeg predsjednika Mesića kao i prije pet godina, i to zato što ne želi da Hrvatska bude stranački obojena samo HDZ-om", rekao je nadalje Tomčić.

Kada je riječ o lokalnim izborima HSS je preporučio svim svojim županijskim organizacijama da na lokalne izbore izlaze što je moguće više u koaliciji s SDP-om.

Zlatko Tomčić je također kazao kako su pregovori s Eurospkom unijom na pragu, te ustvrdio da Hrvatska još uvijek nema pregovaračku strategiju niti pregovarački tim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙