FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS poziva Žužula da podnese neopozivu ostavku

ZAGREB,4. studenoga(Hina) - HNS je danas pozvao ministra vanjskihposlova Miomira Žužula da podnese neopozivu ostavku na tu dužnost,prozivajući ga za upletenost u nekoliko afera, posebno posljednjoj oko otpisa dugova tvrtki Imostroj.
ZAGREB,4. studenoga(Hina) - HNS je danas pozvao ministra vanjskih poslova Miomira Žužula da podnese neopozivu ostavku na tu dužnost, prozivajući ga za upletenost u nekoliko afera, posebno posljednjoj oko otpisa dugova tvrtki Imostroj.

"S obzirom da je premijer Ivo Sanader jučer odbio naš zahtjev za razrješenje Žužula, danas pozivamo ministra Žužula da sam podnese ostavku", izjavio je novinarima u Hrvatskom saboru predsjednik HNS-ova Kluba zastupnika Dragutin Lesar.

HNS opetovano na teret Žužulu stavlja tri navodne afere - utaju poreza državi u čijoj Vladi sjedi, sudjelovanje u 'aferi Bechtel' te, kako tvrdi Lesar, "klasični sukob interesa" jer je kao ministar u Vladi donosio odluke koje se izravno tiču poslovanja tvrtke njegove supruge.

"Ovaj slučaj, ova afera (s Imostrojem), dokaz je zašto je HDZ svih ovih deset mjeseci bojkotirao rad Povjerenstva za sukob interesa", ocijenio je Lesar.

Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul ovih je dana više puta odbacio tvrdnje da je bio u sukobu interesa kada je Vlada donosila odluku o otpisu duga Imostroju, kao i ostale spominjane optužbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙