FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTP, Societe Generale, PBZ I HVB zainteresirane za Novu banku

BUDIMPEŠTA, 26. listopada 2004. (Hina/MTI) - Četiri zainteresiranaponuđača za akviziciju Nove banke započeli su due diligence njezinaposlovanja.
BUDIMPEŠTA, 26. listopada 2004. (Hina/MTI) - Četiri zainteresirana ponuđača za akviziciju Nove banke započeli su due diligence njezina poslovanja.

Po riječima bančine glasnogovornice Banke Kuzmanović, zainteresirani ponuđači za njezinu akviziciju su najveća mađarska banka OTP, francuska Societe Generale i dvije banke iz Hrvatske: Privredna banka Zagreb i HVB Splitska banka.

Obvezujuće ponude trebale bi stići do kraja studenoga, a očekuje se da transakcija bude dovršena u prvoj polovini 2005.

Nova banka sedma je po veličini u Hrvatskoj, sa 6-postotnim tržišnim udjelom te ukupnom imovinom u vrijednosti 1,04 milijarde eura i neto profitom od 10,05 milijuna eura u 2003. U vlasništvu je Regintera, koji drži 67,8 posto vlasničkog udjela, te SEEF Holdinga, koji ima 23,27 posto, i SWR Investmenta, 4,52 posto.

Navodeći srbijanske izvore, MTI ističe da je OTP zainteresiran i za akviziciju srbijanske Jubanke, za koje se natječu i Societe Generale te grčka Alpha banka. Konačne ponude za tu banku očekuju se krajem listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙