FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrokemija poslovala s 15,9 milijuna kuna neto dobiti

KUTINA/ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Kutinski proizvođačmineralnih gnojiva, čađe i proizvoda od gline Petrokemija d.d. u prvihje devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 15,9 milijunakuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od54,3 milijuna kuna.
KUTINA/ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Kutinski proizvođač mineralnih gnojiva, čađe i proizvoda od gline Petrokemija d.d. u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 15,9 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 54,3 milijuna kuna.

Ostvarena dobit u poslovanju, stoji u pojašnjenju poslovnih rezultata koje je Petrokemija dostavila Zagrebačkoj burzi, rezultat je povećane proizvodnje i prodaje u odnosu na 2003. godinu te povoljnijeg kretanja ulazno-izlaznih cijena na domaćem i svjetskom tržištu.

Ukupni su prihodi Petrokemije u devet mjeseci ove godine iznosili 1,08 milijardi kuna, što je porast od 12,8 posto prema istom razdoblju lani, a ukupni su rashodi povećani 5,2 posto, na 1,06 milijardi kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji ostvareni su u iznosu od 489,7 milijuna kuna i bili su 2,1 posto viši, a povećani su i prihodi od prodaje u inozemstvu, za 27,3 posto, na 557,4 milijuna kuna.

U strukturi ukupnih prihoda, na proizvodnju gnojiva odnosi se 970,2 milijuna kuna, na proizvodnju čađe 61,6 milijuna kuna, na proizvodnju gline 26,1 milijuna kuna, a na ostale djelatnosti 26 milijuna kuna.

U Petrokemiji navode kako je u odnosu na prethodno tromjesečje likvidnost pogoršana zbog nesezone potrošnje mineralnih gnojiva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙