FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ENO ZJAKIĆ S BURAZOVIĆEVIM TIJELOM UŠAO U SRBIJU

OSIJEK/ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Osječki pogrebnik Eno Zjakićoko podneva je s tijelom pokojnog Dalibora Burazovića prešao granicuizmeđu Bugarske i Srbije i Crne Gore te bi u Hrvatskoj mogao biti uvečernjim satima, izjavila je za Hinu njegova supruga Eva Zjakić.
OSIJEK/ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Osječki pogrebnik Eno Zjakić oko podneva je s tijelom pokojnog Dalibora Burazovića prešao granicu između Bugarske i Srbije i Crne Gore te bi u Hrvatskoj mogao biti u večernjim satima, izjavila je za Hinu njegova supruga Eva Zjakić.

"Prije dva sata sam se čula sa suprugom i rekao mi je da bi u Osijeku mogao biti u večernjim satima", rekla je Eva Zjakić, čiji je suprug u prošlu nedjelju krenuo automobilom u Irak po tijelo ubijenog hrvatskog vozača kamiona Dalibora Burazovića.

Eva Zjakić rekla je da sretna što se bliži trenutak dolaska njezina supruga, jer joj je u sinoćnjem razgovoru rekao je da će "u Osijek možda doći tek u srijedu".

"No suprug i pratnja odlučili su ne ostati u Ankari na noćenju, već su noćas nastavili put prema Istanbulu, gdje su danas uspjeli brzo riješiti 'papirologiju', prijeći Bugarsku i sad putuju prema Hrvatskoj".

Također je rekla da se tijekom prijepodneva telefonom čula s obitelji ubijenog Burazovića, koja je u "velikom iščekivanju i obavlja sve pripreme za pokop", čiji će termin ovisiti o dolasku tijela.

Dalibor Burazović iz Nove Gradiške poginuo je prije nešto više od dva tjedna u napadu pobunjenika na kamionski konvoj kod Mosula u blizini iračko-turske granice.

Veliki se problem pojavio oko preuzimanja tijela, jer Hrvatska i Irak nemaju uspostavljene diplomatske odnose, pa ga nije bilo moguće dopremiti do turske granice službenim kanalima. Zato su hrvatski vozači u Iraku pokrenuli svoje neformalne veze na terenu i izborili se da ga mogu preuzeti s instituta za sudsku medicinu u Mosulu.

Zbog stanja na terenu, slabe komunikacije unutar Iraka i administrativnih problema, Burazovićevo tijelo, umjesto do srijede, u institutu je ostalo još danima, i hrvatski su ga vozači nakon nekoliko odgoda uspjeli preuzeti tek u subotu i prevesti ga do grada Zahoa na iračko-turskoj granici.

Tamo ga je preuzeo Eno Zjakić koji je još u prošlu nedjelju krenuo po njega zajedno s Daliborovim

najboljim prijeteljem Ivom Đogašem, i nakon više od dvije tisuće kilometara kroz Tursku i Bugarsku stigao nadomak Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙