FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za autocestu Split-Ploče za 15 dana

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) raspisat ceu roku od 15 dana natječaj za izgradnju 97 kilometara autocesteSplit-Ploče koja bi trebala biti završena do 2008, a planiranavrijednost radova je 5,85 milijardi kuna, doznaje se iz HAC-a.
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) raspisat ce u roku od 15 dana natječaj za izgradnju 97 kilometara autoceste Split-Ploče koja bi trebala biti završena do 2008, a planirana vrijednost radova je 5,85 milijardi kuna, doznaje se iz HAC-a.

Vlada je na sjednici održanoj 27. listopada Hrvatskim autocestama dala suglasnost za preuzimanje obveza u iduće četiri godine za izgradnju te autoceste.

Time je HAC-u odobreno da krene u javni natječaj za gradnju i prije donošenja plana gradnje koji će, kako je najavio ranije ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, Vlada donijeti do kraja godine.

U HAC-u kažu da će jedan natječaj biti raspisan za 97 kilometara autoceste, međutim on će biti podijeljen u tri dionice i to Dugopolje-Šestanovac (37 kilometara), Šestanovac-Ravča (40 kilometara), te Ravča-Ploče (20 kilometara).

Potencijalni ponuditelji moći će se javiti ili za cijelu autocestu, ili za pojedine dionice, čime se daje mogućnost javljanja na natječaj svima, a posebno hrvatskim građevinarima.

Prema najavama resornog ministra Kalmete, gotovi su idejni projekti za cijelu tu autocestu, a za prvu dionicu od Dugopolja do Šestanovca i građevna dozvola.

Prema nedavnim najavama premijera Ive Sanadera, autocesta Split-Ploče mogla bi biti izgrađena i prije 2008. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙