FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIJEĆE MINISTARA ODOBRILO MJERE ZA GRADNJU KORIDORA VC

SARAJEVO,12. listopada 2004.(Hina) - Konzorcij od sedam hrvatskih idvanaest bosanskohercegovačkih tvrtki dao je najpovoljniju ponudu zaizradu dokumentacije potrebne za gradnju autoceste na dijelu koridoraVc koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je u utorak sasjednice Vijeće ministara BiH koje je prihvatilo informaciju oponudama za izradu planersko-studijske dokumentacije i naložiloMinistarstvu transporta i komunikacija poduzimanje daljnjih mjera kakobi se o tome potpisali odgovarajući ugovori.
SARAJEVO,12. listopada 2004.(Hina) - Konzorcij od sedam hrvatskih i dvanaest bosanskohercegovačkih tvrtki dao je najpovoljniju ponudu za izradu dokumentacije potrebne za gradnju autoceste na dijelu koridora Vc koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je u utorak sa sjednice Vijeće ministara BiH koje je prihvatilo informaciju o ponudama za izradu planersko-studijske dokumentacije i naložilo Ministarstvu transporta i komunikacija poduzimanje daljnjih mjera kako bi se o tome potpisali odgovarajući ugovori.

Vijeće ministara BiH konstatiralo je da se komisija za ocjenu prispjelih ponuda za izradu dokumentacije potrebne za gradnju koridora V c u cijelosti pridržavala postavljenih kriterija kao i uputa i standardnih procedura koje nalaže Svjetska banka, navodi se u priopćenju.

Komisija koju je imenovalo Vijeće ministara BiH krajem rujna objavila je da je najpovoljniju ponudu za izradu dokumentacije potrebne za gradnju dijela auto-ceste što će preko BiH spajati Budimpeštu i Ploče, dao konzircij od sedam hrvatskih i dvanaest bosanskohercegovačkih tvrtki.

Hrvatske tvrtke okupljene su oko Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) iz Zagreba i Inženjerskog projektnog zavoda (IPZ) iz Rijeke i one će zajedno s bosanskohercegovačkim partnerima koje predvodi sarajevska IPSA raditi dokumentaciju za šest od sedam cjelina na trasi buduće auto-ceste.

Dokumentaciju za jednu dionicu radit će dvije talijanske tvrtke iz Rima.

Ukupna vrijednost ovog posla procijenjena je na oko 15 milijuna eura a sredstva je osiguralo Vijeće ministara BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙