FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAD BROJA IZDANIH GRAĐEVNIH DOZVOLA

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Nastavlja se, četvrti mjeseczaredom, pad broja izdanih građevnih dozvola u Hrvatskoj, što ćenesumljivo utjecati na stope rasta u građevinarstvu.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Nastavlja se, četvrti mjesec zaredom, pad broja izdanih građevnih dozvola u Hrvatskoj, što će nesumljivo utjecati na stope rasta u građevinarstvu.

Tako su u kolovozu izdane 854 građevne dozvole, što je za 16,8 posto ili za 173 dozvole manje nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku.

U padu je i vrijednost radova predviđenih građevnim dozvolama, koja za kolovoz ove godine iznosi 1,38 milijardi kuna, prema 3,27 milijardi kuna po dozvolama izdanim u istom mjesecu prošle godine.

Građevnim dozvolama izdanim u kolovozu predviđena je i gradnja 1.454 stanova s prosječnom površinom od 83,8 četvornih metara.

Ukupno je u prvih osam mjeseci ove godine u Hrvatskoj izdano 8.255 građevnih dozvola, kojima je predviđeno izvođenje građevinskih radova u ukupnoj vrijednosti od 14,1 milijardu kuna (9,7 milijardi kuna na zgradama, te 4,3 milijarde kuna na ostalim građevinama).

Tim je građevnim dozvolama predviđena gradnja 13.453 stana.

U usporedbi s ranije objavljenim podacima za prošlu godinu proizlazi da je u prvih osam mjeseci 2004. izdano 585 građevnih dozvola manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Istodobno je vrijednost radova predviđenih građevnim dozvolama izdanim u razdoblju od siječnja do kolovoza ove godine manja za 20,2 posto, ili za 3,5 milijardi kuna.

Istodobno došlo je i do osjetnije promjene u strukturi građevnih radova.

Dok je u prvih osam mjeseci prošle godine od ukupne vrijednosti radova po građevnim dozvolama 52,4 posto odnosilo na ostale građevine (što uključuje ceste), a 47,5 posto na zgrade, u istom razdoblju ove godine više od dvije trećine vrijednosti radova odnosi se na zgrade.

Od ukupne vrijednosti radova predviđenim građevnim dozvolama izdanim u prvih osam ovogodišnjih mjeseci na ostale građevine se odnosi 30,7 posto, a na zgrade 69,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙