FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: jučerašnji teški incident u Vukovaru je teroristički čin

ZAGREB,21. listopada(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava AntoĐapić osudio je danas sinoćnji teški incident u Vukovaru i ocijenioda bi on "trebao biti opomena državnim vlastima da stvari nisu takolijepe kakvima ih se nastoji prikazati", a na pitanje misli li da jeriječ o terorističkom činu, odgovorio je potvrdno.
ZAGREB,21. listopada(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić osudio je danas sinoćnji teški incident u Vukovaru i ocijenio da bi on "trebao biti opomena državnim vlastima da stvari nisu tako lijepe kakvima ih se nastoji prikazati", a na pitanje misli li da je riječ o terorističkom činu, odgovorio je potvrdno.

U eksploziji koja se dogodila sinoć nakon sukoba između više osoba ispred prostorije HSP-a u Vukovaru lakše su ozlijeđena dva člana stranke, a jutros su uhićene tri osobe iz Borova kod Vukovara, mjesta s pretežito srpskim stanovništvom.

Đapić je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Saboru pozivao članstvo na toleranciju i dostojanstvo, a vukovarsko-srijemskoj policiji i lokalnim vlastima zahvalio je na brzoj reakciji, kojom su, kaže, uspjeli iskontrolirati napetu situaciju i uhapsiti moguće poičinitelje.

"Neka policija i dalje radi svoj posao, a državna vlast neka sagleda dokle može ići toleriranje ispada poput onoga Milorada Pupovca, koji je prošlog tjedna govorio o nastavku politike etničkog čišćenja, da bi jučer dao laskave ocjene kojima podržava Vladu", poručio je Đapić.

Nezavisni zastupnik Ivo Lončar, koji je rekao da je na današnju konferenciju za novinare došao u svojstvu građanina, pitao je nije li jučerašnji događaj u Vukovaru zapravo teroristički čin. Đapić je odgovorio da je i "samo nošenje bombe u džepu oblik terorizma".

"Riječ je o najgorem nasilju nad mirnim građanima", ocijenio je Đapić.

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HSP-a je još jednom izrazio podršku predsjedničkoj kandidaturi Slavena Letice, osuđujući, kako je rekao, pokušaj nekih medija da stvore klimu kako će predsjednički izbori biti "mrtva utrka" između sadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića i HDZ-ove kandidatkinje Jadranke Kosor.

Đapić ističe da su objektivna istraživanja javnog mnijenja pokazala kako Letica uživa potporu širokog kruga birača, te da je jedan od troje kandidata koji zaslužuju ravnopravan medijski tretman.

"HSP i ja osobno nećemo pristati na još jednu veliku zakulisnu nagodbu stare i nove koalicijske vlasti koja bi trebala rezultirati marginalizaijom HSP-a i našeg predsjedničkog kandidata", poručio je.

Slaven Letica, koji je također bio na konferenciji za novinare, najavio je da će u predsjedničkoj kampanji "pokušati srušiti mitove" o Predsjedniku Republike kao protokolarnoj funkciji bez ovlasti, o "nepobjedivosti i bezgrešnosti" sadašnjeg predsjednika, te najave o "pozitivnoj i čistoj kampani kandidata velikih stranaka i prljavoj i negativnoj kamapanji ostalih kandidata".

Đapić je najavio da će HSP na slijedećoj saborskoj sjednici tražiti osnivanje istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi tko je Haškom sudu dostavio tzv. brijunske transkripte s oznakom državne tajne. Posebnu potporu toj ideji, kaže, očekuje od HDZ-a, budući da je premijer Sanader izrazio ogorčenost činjenicom da su transkripti završili u Haagu.

"Ako smo mogli osnovati istražno povjerenstvo zbog 'Viktora Lenca', možemo i zbog važnijih stvari koje se tiču nacionalne sigurnosti, te mračnih obavještajnih igara na štetu Hrvatske", kazao je Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙