FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićene tri osobe u vezi sa sinoćnjom eksplozijom u Vukovaru

VUKOVAR,21. listopada 2004.(Hina) - Djelatnici vukovarsko-srijemskepolicije uhitili su jutros tri osobe u vezi s eksplozijom ispredprostorija HSP-a u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje u kojojsu sinoć ranjena dvojica članova te stranke, potvrdio je istražnisudac Županijskog suda u Vukovaru, Nikola Bešenski.
VUKOVAR,21. listopada 2004.(Hina) - Djelatnici vukovarsko-srijemske policije uhitili su jutros tri osobe u vezi s eksplozijom ispred prostorija HSP-a u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje u kojoj su sinoć ranjena dvojica članova te stranke, potvrdio je istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, Nikola Bešenski.

Uhićeni su D.M. (1981.), D.D. (1977.) i Z.U. (1975.) iz Borova kod Vukovara, mjesta s pretežito srpskim stanovništvom.

Bešenski je ponovio kako je oko 19,30 sati došlo do fizičkog sukoba između više osoba koje su se u to vrijeme nalaze na terasi pravaškog Kluba, neposredno uz prostorije vukovarskog HSP-a u ulici Nikole Perešina a potom se, kako je rekao, oko 19,50 sati začula eksplozija u kojoj su lakše ranjene dvije osobe i oštećena dva automobila.

Na poljani uz prostorije HSP-a pronađeno je 20-tak ostataka ručne bombe M-75, rekao je Bešenski.

Novinari su saznali kako su u eksploziji lakše ranjeni članovi vukovarskog HSP-a Petar Novta i Vlado Šterc. Ranjavanje Vlade Šterca u razgovoru s novinarima potvrdila je njegova supruga Snježana Šterc. Obojica su, nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici Vukovar, sinoć i pušteni kućama.

Prema riječima Marinka Stokanovića, koji se prema vlastitim riječima sinoć nalazio na terasi pravaškog Kluba u vrijeme eksplozije, tome je "prethodio fizički sukob koji su izazvala trojica Srba iz Borova".

"Jedan od njihovih krenuo je na jednog od naših i tu su svi skočili, " ispričao je novinarima Stokanović.

"Trojica Srba ubrzo po izbijanju sukoba napustili su terasu pravškog Kluba, a nakon njihovog odlaska začula se eksplozija. Niko nije vidio tko je bacio bombu. Samo se sve zatreslo", rekao je Stokanović.

Očevid još nije završen.

(Hina) xdraž yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙