FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG I BUGARSKA U UTORAK POTPISUJU MEMORANDUM O SURADNJI

BEOGRAD,18. listopada(Hina) - Ministar vanjskih poslova BugarskeSolomon Pasi u utorak dolazi u dvodnevni posjet Srbiji i Crnoj Gori,prilikom kojega će s predstavnicima državne zajednice potpisatiMemorandum o euroatlanskoj suradnji dviju zemalja, što će biti prvidokument o suradnji na planu euroatlanskih integracija koji će SCGpotpisati s nekom od članica NATO-a.
BEOGRAD,18. listopada(Hina) - Ministar vanjskih poslova Bugarske Solomon Pasi u utorak dolazi u dvodnevni posjet Srbiji i Crnoj Gori, prilikom kojega će s predstavnicima državne zajednice potpisati Memorandum o euroatlanskoj suradnji dviju zemalja, što će biti prvi dokument o suradnji na planu euroatlanskih integracija koji će SCG potpisati s nekom od članica NATO-a.

Bugarski ministar vanjskih poslova, u okviru svog dvodnevnog posjeta, boravit će u Beogradu, Prištini i Podgorici, gdje će se sastati s najvišim dužnosnicima državne zajednice SCG, Srbije, Crne Gore i Kosova, a povodom 125. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Bugarske, ministar će održati i predavanje u Diplomatskoj akademiji u Beogradu. U Beograd će stići iz službenog posjeta Skoplju.

U intervjuu agenciji Beta, uoči svog posjeta SCG, bugarski ministar vanjskih poslova je rekao da će Bugarska "pružiti SCG i Makedoniji svu pomoć u cilju uspješnog završetka njihovog započetog procesa pridruživanja EU" te će s obje zemlje, na osnovu dogovora s Europskom unijom, "očuvati bezvizni režim do posljednjeg mogućeg trenutka, do neposrednog uključenja Bugarske u EU 2007.godine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙