FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

FRIEDRICHSHAFEN - Američki milijarder Steve Fosset (60) potukao je u srijedu u Friedrichshafenu (jezero Konstanca, na jugu Njemačke) svjetski rekord u brzoj vožnji zračnom lađom, leteći brzinom od 111,8 kilometara na sat u cepelinu nove generacije, priopćio je konstruktor. Tako je premašio brzinu Britanaca Jima Dextera i Mikea Kendricha koji su 19. siječnja 2000. u "Lightshipu A 60" letjeli brzinom od 92,8 kilometara na sat. Taj milijarder, zaljubljenik u svakojake pustolovne pothvate, prvi je u srpnju 2002. obišao svijet u balonu bez pristajanja, u pojedinačnoj utrci, a u travnju je u svom maksikatamaranu Cheyenne potukao rekord u oplovljavanju zemaljske kugle jedrilicom.

HONG KONG - Radijski voditelj iz Hong Konga nada se da će ući u Guinessovu knjigu rekorda nakon što je karaoke neprekidno pjevao gotovo četiri dana, objavili su mediji u četvrtak. DJ Barryu Yipu trebao je 81 sat i 23 sekunde da otpjeva 1.000 pjesama u natjecanju humanitarnog karaktera, prenosi list South China Morning Post. Uzimajući samo 15 sekundi predaha između dviju pjesama i uz pomoć 63 lokalne pjevačke zvijezde, Yip je skupio 15.284 dolara. Tom DJ-u na lokalnoj radijskoj postaji, liječnik je neprekidno kontrolirao tlak, a odvjetnik je brinuo da rekord bude pravno valjan.

WASHINGTON - Amerikanci su u posljednjih 40 godina postali nešto viši i znatno deblji, izvijestio je u srijedu američki Nacionalni centar za zdravstvenu statistiku. Odrasli Amerikanci i Amerikanke u prosjeku su za 2,5 centimetra viši i za 11 kilograma teži nego 1960 godine. Izvješće pokazuje i veliki rast težine mjeren indeksom tjelesne mase koji uzima u obzir visinu i težinu. Više od 60 posto Amerikanaca ima višak kilograma ili je debelo i zbog toga izloženo povećanoj opasnosti od srčanih oboljenja, moždanog udara i šećerne bolesti. Po procjenama, 127 milijuna Amerikanaca ima preveliku težinu, 60 milijuna je debelo, a devet milijuna vrlo debelo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙