FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Stoljeća hrvatske književnosti" predstavljena u Beču

BEČ, 27. listopada 2004. (Hina) - Biblioteka Matice hrvatske "Stoljećahrvatske književnosti" predstavljena je večeras u Gradišćanskomhrvatskom domu u Beču.
BEČ, 27. listopada 2004. (Hina) - Biblioteka Matice hrvatske "Stoljeća hrvatske književnosti" predstavljena je večeras u Gradišćanskom hrvatskom domu u Beču.

Edicija "Stoljeća hrvatske književnosti" pokrenuta je prije 10 godina i u njoj je izašlo sedamdesetak naslova, kazao je tom prigodom akademik Dubravko Jelčić, označivši ju prvim pothvatom s autentičnim hrvatskim djelima i po jezičnom izrazu i po književnoj vrijednosti.

Naglasio je da je biblioteka koncipirana kao sveobuhvatni pregled literarne riječi u Hrvata kroz stoljeća. To je projekt koji je otvoren, koji se može dograđivati i dopunjavati, rekao je Jelčić, izrazivši uvjerenje da će biti nezaobilazno štivo u svakoj kući.

Profesor na Filozofskom fakultetu Ivo Pranjković predstavio je one knjige koje se odnose na jezikoslovce, izrazivši želju da će se edicija nastaviti kako je i počela, ocijenivši ju kao najbolju ediciju u tom smislu do sada.

Izabrane tekstove hrvatskih književnika i pjesnika govorio je dramski umjetnik Zlatko Vitez.

Književnu tribinu "Stoljeća hrvatske književnosti" u Beču je priredio ogranak Matice hrvatske u Austriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙