FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zahtjev da Vlada sjednicu održi u Sisku

SISAK, 2. studenog 2004. (Hina) - Članovi sisačkoga Gradskogpoglavarstva i predstavnici političkih stranaka u Gradskom vijećujednoglasno su danas od Vlade zatražili da što prije održi sjednicu uSisku na kojoj će se očitovati o gradnji autoceste Zagreb - Sisak,modernizaciji INA-Rafinerije, pokretanju proizvodnje u sisačkojŽeljezari, gradnji trafostanice Siscia i trećeg bloka Termoelektrane.
SISAK, 2. studenog 2004. (Hina) - Članovi sisačkoga Gradskog poglavarstva i predstavnici političkih stranaka u Gradskom vijeću jednoglasno su danas od Vlade zatražili da što prije održi sjednicu u Sisku na kojoj će se očitovati o gradnji autoceste Zagreb - Sisak, modernizaciji INA-Rafinerije, pokretanju proizvodnje u sisačkoj Željezari, gradnji trafostanice Siscia i trećeg bloka Termoelektrane.

Ustrajat ćemo u tim zahtjevima i na Vladu ćemo, bude li potrebno, izvršiti još jači politički pritisak kako bismo dobili njezinu potporu za te projekte o kojima ovisi budućnost Siska, rekao je gradonačelnik Dinko Pintarić.

Zaključeno je kako je krajnje vrijeme da se Vlada očituje o sisačkim razvojnim projektima i održi sjednicu u Sisku. Podsjetili su da je zahtjev za održavanjem sjednice u Sisku Vladi upućen prije nekoliko mjeseci, ali Vlada još nije odgovorila.

Gradonačelnik Pintarić je prozvao Inu zbog nekorektna i ignorantskog odnosa prema Sisku. Osvrnuo se na najnovije onečišćenje zraka 28. listopada istaknuvši da INA pokušava naviknuti Siščane kako je ono što je drugdje ekološki izgred u Sisku dopušteno odstupanje. Upozorio je na moguću namjeru da se takvim onečišćenjem Siščani natjeraju da sami zatvore Rafineriju. Mi nećemo zatvoriti svoju Rafineriju, nego zahtijevamo da se modernizira, rekao je Pintarić. Gradske stručne službe, zaključeno je, pripremit će izvješće o stanju onečišćenosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙