FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČESTI SPOLNI ODNOSI POBOLJŠAVAJU KVALITETU SPERME

SYDNEY, 18. listopada 2004. (Hina/dpa) - Apstinencija nas možda činizaljubljenijima, ali ne poboljšava kvalitetu sperme za koju vrijedipravilo: što češći spolni odnos to je bolja njezina kvaliteta i većamogućnost začeća, izjavio je jedan australski stručnjak za plodnost.
SYDNEY, 18. listopada 2004. (Hina/dpa) - Apstinencija nas možda čini zaljubljenijima, ali ne poboljšava kvalitetu sperme za koju vrijedi pravilo: što češći spolni odnos to je bolja njezina kvaliteta i veća mogućnost začeća, izjavio je jedan australski stručnjak za plodnost.

Sydneyski specijalist za reproduktivnu medicinu David Greening izjavio je da je njegovo istraživanje pokazalo da česti odnosi poboljšavaju kvalitetu sjemene tekućine.

Njegova otkrića odbacuju prihvaćenu preporuku da se parovi nekoliko dana prije umjetne oplodnje trebaju uzdržavati od odnosa.

"Nedvojbeno je da se apstinecijom povećavaju oštećenja DNK sperme i što je brže izbacite ta je šteta manja", rekao je dr. Greening za australsku novinsku agenciju AAP.

"Rekao bih da je ideja da apstinencija poboljšava kvalitetu sjemene tekućine vjerojatno u potpunosti pogrešna i da parovi koji pokušavaju začeti trebaju imati što češće spolne odnose".

U istraživanju Greeninga i njegovih kolega sudjelovala su 42 muškarca koji su svakodnevno kroz sedam dana davala na analizu sjemenu tekućinu. Njezina kvaliteta uspoređena je s uzorcima uzetima prije početka istraživanja, a razina oštećenosti DNK bila je smanjena za pola kod 37 muškaraca te nije primijećen utjecaj na broj spermija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙