FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina će u sisačku rafineriju 2005. uložiti 40 milijuna dolara

SISAK, 6. listopada 2004. (Hina) - Ina će u modernizaciju RafinerijeSisak iduće godine uložiti 40 milijuna dolara, a 2005. izgradit će sei tzv. Claus postrojenje kojim će se riješiti pitanje onečišćenjaokoliša, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Siskupredsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević.
SISAK, 6. listopada 2004. (Hina) - Ina će u modernizaciju Rafinerije Sisak iduće godine uložiti 40 milijuna dolara, a 2005. izgradit će se i tzv. Claus postrojenje kojim će se riješiti pitanje onečišćenja okoliša, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Sisku predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević.

Osvrnuvši se na cijene goriva, Dragičević je rekao da je Ina smanjila svoje marže i da s manjim maržama može raditi jedno razdoblje da se ne poremeti plan investicija, koji sada još nije ugrožen.

Nakon razgovora s vodstvima grada Siska i Sisačko-moslavačke županije predstavnici Ine izvijestili su o planovima modernizacije sisačke rafinerije.

Član Uprave Zorko Badanjak naveo je da je Ina ove godine u sisačku Rafineriju kroz redovno i pojačano investicijsko održavanje, te rekonstrukciju nekoliko procesnih jedinica uložila više od 11 milijuna dolara.

Ina je raspisala predkvalifikacijske natječaje za projekte modernizacije Rafinerije Sisak, imenovan je stručni tim koji do studenoga ove godine mora napraviti studije, nakon čega će se provesti natječaj za izvođača radova, istaknuo je Badanjak.

Najavio je da će se u razdoblju od 2006. do 2009. u tu rafineriju uložiti više od 310 milijuna dolara i da će do 2009. sva rafinerijska postrojenja biti potpuno modernizirana, a njeni će proizvodi zadovoljavati najviše europske i svjetske standarde kvalitete s proizvodnjom od tri milijuna tona godišnje.

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić je istaknuo da su se predstavnici grada Siska djelomično složili s predstavnicima Ine oko planova modernizacije sisačke Rafinerije i jamstva da opstanak Rafinerije neće doći u pitanje, no da nije postignuta puna suglasnost u vezi s brzinom modernizacije.

Rafinerija ostaje jedan od zamašnjaka razvoja Siska, koja puni četvrtinu gradskog proračuna, rekao je Pintarić, iznijevši zadovoljstvo građana Siska "što nitko ozbiljan više ne razmišlja o njezinom zatvaranju".

Sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac izrazio je zadovoljstvo rezultatima današnjih razgovora, naglasivši da je obaveza lokalne i županijske vlasti pomoći Ini u ostvarenju planova modernizacije sisačke Rafinerije.

(Hina) xžmalj yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙