FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DAMIR MIKULIĆ SE NIJE JAVIO RODITELJIMA

MOSTAR,, 3. studenog 2004. (Hina) - Damir Mikulić, hrvatski vozač kojise već mjesec dana nalazi u zatvoru u američkom vojnom logoru Bucca uIraku, nije se do srijede navečer javio telefonom svojim roditeljimakoji žive u Čapljini, izjavila je za Hinu njegova majka Anka.
MOSTAR,, 3. studenog 2004. (Hina) - Damir Mikulić, hrvatski vozač koji se već mjesec dana nalazi u zatvoru u američkom vojnom logoru Bucca u Iraku, nije se do srijede navečer javio telefonom svojim roditeljima koji žive u Čapljini, izjavila je za Hinu njegova majka Anka.

Anka Mikulić je potvrdila da su tijekom dana ona i suprug dobili informaciju od Ministarstva vanjskih poslova Republika Hrvatske kako bi se Damir trebao javiti telefonom u srijedu ili četvrtak.

Ranije je voditelj radne skupine MVP-a za događaje u Iraku Vinko Ljubičić izjavio da će Damiru Mikuliću "biti omogućen telefonski kontakt s obitelji i to vjerojatno tijekom današnjeg dana".

Anka Mikulić je kazala da je u srijedu u prostorijama Crvenog križa u Čapljini ispunila formular kojim će se posredstvom dužnosnika međunarodnog odbora Crvenog križa prigodom posjeta Iraku pokušat uspostaviti kontakt s njezinim sinom. Formular roditelja Damira Mikulića bit će hitno proslijeđen u sjedište Međunarodnog Crvenog križa u Ženevu, rečeno je u uredima Crvenog križa u Mostaru i Čapljini.

Sličan dopis je u utorak u Crvenom križu u Zagrebu potpisao i Stanko Mikulić, stric Damira Mikulića kod kojega je Damir stanovao i bio prijavljen kao hrvatski državljanin.

Hrvatski vozač kamiona pritvoren je u logoru Bucca nedaleko Umm Qasra, na krajnjem jugu zemlje, zato što je navodno "prikupljao podatke o vozilima i osobne podatke preko granice koja se smatra normalnim interesom turista".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙