FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U IRAKU NIJE POGINUO HRVATSKI VOZAČ

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Vozač kamiona koji je u subotupoginuo u Mosulu, na sjeveru Iraka, nije Hrvat nego Turčin, rekao je uponedjeljak za Hinu Ante Konjevod, direktor prijevozničke tvrtke zakoju radi hrvatski vozač.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Vozač kamiona koji je u subotu poginuo u Mosulu, na sjeveru Iraka, nije Hrvat nego Turčin, rekao je u ponedjeljak za Hinu Ante Konjevod, direktor prijevozničke tvrtke za koju radi hrvatski vozač.

"Moj vozač javio se sinoć i živ je i zdrav", rekao je Konjevod, direktor "KOEL-Prometa" iz Zagreba. Konjevod je kazao da je u Mosulu napadnut turski kamion istog tipa i boje kao i kamion kojeg je vozio njegov vozač iz Siska.

"Poginuo je Turčin, a ne Hrvat", rekao je, naglasivši da se njegov vozač u vrijeme napada nije ni nalazio u tom konvoju.

"MVP zasad nema službenih informacija o tome", rekao je Hini glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Dobroslav Silobrčić, dodajući da hrvatsko veleposlanstvo u Kairu, koje pokriva i područje Iraka, informaciju još provjerava.

Kako prenosi hrvatski tisak, u oružanom napadu na konvoj, koji se dogodio u subotu u sjevernom iračkom gradu Mosulu, poginula su dvojica vozača kamiona, a dvojica su ranjena. Kamioni su prevozili potrepštine za američku vojsku.

Mediji su u prvim izvještajima s terena navodili kako su obojica ubijenih vozača Turci, no svjetske agencije u nedjelju su javile da je jedan od poginulih vozača s područja bivše Jugoslavije.

HTV je potom objavio da je u Iraku nestao hrvatski državljanin. O nestanku je bila obaviještena i obitelj vozača.

Za američke tvrtke u Iraku radi stotinjak hrvatskih vozača, a u spornom konvoju bilo ih je desetak, koji su dobro i na sigurnom, objavio je također HTV.

Ovo nije prvi incident s Hrvatima u Iraku. Prije nešto više od mjesec dana hrvatski je tisak objavio priču o hrvatskom državljaninu iz Čitluka u BiH, koji je u Iraku bio otet, ranjen i otkupljen. Nije želio reći kako se našao u Mosulu, no otkrio je da je kao vozač u Irak došao preko Turske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙