FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ozalj:Gradonačelnica najavila da će se povući prije nego ju opozovu

OZALJ, 25. listopada 2004. (Hina) - Nakon što je prošli tjedan osamvijećnika ozaljskoga Gradskog vijeća potpisalo prijedlog zaiskazivanje nepovjerenja gradonačelnici Biserki Vranić (SDP), ona jedanas na tiskovnoj konferenciji izjavila kako se "kani mirno maknuti svlasti".
OZALJ, 25. listopada 2004. (Hina) - Nakon što je prošli tjedan osam vijećnika ozaljskoga Gradskog vijeća potpisalo prijedlog za iskazivanje nepovjerenja gradonačelnici Biserki Vranić (SDP), ona je danas na tiskovnoj konferenciji izjavila kako se "kani mirno maknuti s vlasti".

Političke metode kojima svrgavaju mene i Poglavarstvo nisu zakonom zabranjene, pa su i legitimne, rekla je Vranić, najavivši da će sljedeća sjednica Gradskog vijeća biti zakazana za 18. ili 19. studenoga.

Gradsko vijeće koje ima 15 vijećnika mora glasovati o (ne)povjerenje u roku od 30 dana, inače će Vlada imenovati povjerenika.

Prijedlog za iskazivanje nepovjerenja gradonačelnici potpisala su osmorica oporbenih vijećnika: četiri HDZ-ova a, po jedan DC-ov, HSP-ov i HSLS-ov i jedan nezavisni. HSLS-ov vijećnik Janko Razumić je na temelju predizbornoga koalicijskog ugovora HSLS-a sa SDP-om, HSS-om i HNS-om iz 2001. do nedavno bio u Poglavarstvu, ali je šest mjeseci prije lokalnih izbora napustio koaliciju i priklonio se oporbi.

Na novinarski upit zašto se politička kriza dogodila samo šest mjeseci prije lokalnih izbora, Vranić je rekla kako su joj "neki od osam vijećnika koji traže njezin opoziv rekli da je na njih vršen pritisak i privatno i poslovno". Kako tvrdi, scenarij je prije nekoliko mjeseci počeo od županijskog i državnog HDZ-a, uz pomoć HSLS-ovih članova u Županijskom poglavarstvu.

Također je rekla kako HDZ želi izbornu kampanju za lokalne izbore voditi s položaja vlasti "jer je dosadašnje vodstvo u samo 3,5 godine postiglo sve za čim Ozalj u razvoju vapi već 20 godina". Tvrdi da bi dio tog uspjeha, završetkom preostalih projekata, HDZ želio pripisati sebi.

Nabrojila je završene infrastrukturne i turističko-gospodarske projekte iz svog mandata te započete u Ozlju i na Žumberku. Ocijenivši da bi bilo najgore da se ti projekti prekinu, izrazila je nadu da će i novo gradsko vodstvo znati prepoznati njihovu važnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙