FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Od 1. studenoga vrtići jeftiniji za polovicu

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Od 1. studenoga ove godine cijenesmještaja djece od šest mjeseci do tri godine u zagrebačkim gradskimvrtićima biti će upola manje, odnosno umjesto 400 kuna mjesečnoiznosit će 200 kuna, odlučilo je na današnjoj sjednici zagrebačkogradsko Poglavarstvo i po hitnom ga postupku uputili Gradskojskupštini na usvajanje.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Od 1. studenoga ove godine cijene smještaja djece od šest mjeseci do tri godine u zagrebačkim gradskim vrtićima biti će upola manje, odnosno umjesto 400 kuna mjesečno iznosit će 200 kuna, odlučilo je na današnjoj sjednici zagrebačko gradsko Poglavarstvo i po hitnom ga postupku uputili Gradskoj skupštini na usvajanje.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje i šport Ivica Lazanja rekao je da su novci osigurani, a da je ta odluka dio opće socijalne i pronatalitetne gradske politike. Poglavarstvo je s četiri milijuna kuna odlučilo finacijski pomoći trgovačko društvo "Čistoća"-u kako bi moglo izmiriti obveze prema dobavljačima, odnosno ZGOS-u djelomično podmiriti troškova odlaganja otpada.

Koncem lipnja ove godine "Čistoća" je od kupaca potraživala 62,3 milijuna kuna ili 21,2 posto više u odnosu na kraj 2003., dok su njene obveze prema dobavljačima za 49 posto više i iznosile su 26,1 milijuna kuna. U rujnu je Čistoća dugovala ZGOS-u 7,5 milijuna kuna, rekao je pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo.

Zagrebačko Poglavarstvo donijelo je odluku i o korištenju tri milijuna kuna za financiranje izgradnje Spomen parka na gradskom groblju Mirogoj "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" te zbrinjavanju "Zida boli" iz Selske ulice i postavljanje spomen ploče na križanju Selske i Ilice.

Poglavarstvo je dalo suglasnost i za otkup zemljišta za gradnju Humboltove ulice i Sveučilišne aleje u vrijednosti 20 milijuna kuna.

Novinare je zanimalo kako to da tu zemlju grad otkupljuje kad je svojevremeno bilo najavljeno da će investitor Zdravko Mamić kojemu je grad kod dobivanja lokacijske dozvole dao određenu količinu svoje zemlje gradu za uzvrat dati zemlju za izgradnju prometnice. Novinari su ustvrdili da Mamić danas ne da ni komadić zemlje nego ju prodaje gradu.

Pročelnik gradskog ureda za izgradnju grada Nenad Crnić novinarske je navode odbacio kao neutemeljene i rekao da se zemlja otkupljuje u skladu sa zakonom.

Gradsko Poglavarstvo podržalo je i utvrđivanje Programa za izradu urbanističkog plana uređenja "Ferenčice-istok" i prihvatilo prijedlog gradskih zastupnika Hrvatskog bloka da gradskoj Skupštini podnese izvješće o investicijama i građevinskim zahvatima u sklopu priprema za organizaciju utrke ženskog slaloma Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙