FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad zaposlenosti u rujnu za 0,6 posto

ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Zaposlenost u Hrvatskoj u rujnu je,drugi mjesec zaredom, zabilježila pad - za 0,6 posto u odnosu namjesec prije.
ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Zaposlenost u Hrvatskoj u rujnu je, drugi mjesec zaredom, zabilježila pad - za 0,6 posto u odnosu na mjesec prije.

To je smanjenje uslijedilo nakon laganog pada kolovozu, u kojem je nakon pet mjeseci porasta, broj zaposlenih smanjen za blagih 0,1 posto u odnosu na mjesec prije, a takva kretanja upućuju na sezonske karakteristike zapošljavanja.

Ukupno zaposlenih u rujnu u Hrvatskoj bilo je 1.403.027, što je za 8.696 osoba manje nego u kolovozu.

Po privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku, pritom je u rujnu broj zaposlenih u pravnim osobama iznosio 1.092.271. U usporedbi sa mjesecom prije to je smanjenje za 0,3 posto ili za 3.403 osobe.

Među pojedinim djelatnostima kod pravnih se osoba najveće smanjenje broja zaposlenih u rujnu u odnosu na mjesec prije bilježi kod hotela i restorana, za 4,5 posto.

U obrtu i slobodnim profesijama u rujnu je zabilježen pad broja zaposlenih za 1,8 posto u odnosu na kolovoz. Tako je u rujnu u obrtu i slobodnim profesijama bilo ukupno 257.567 zaposlenih, što je za 4,713 osoba manje nego u mjesecu prije.

Istodobno, nastavlja se pad i kod poljoprivrednika - aktivnih osiguranika. Po podacima preuzetim iz evidencije aktivnih osiguranika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u rujnu je osiguranika poljoprivrednika bilo 53.189, a to je za 1,1 posto manje nego u kolovozu.

Nezaposlenih je Hrvatskoj krajem rujna, po evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, bilo 299.469, što je za 1,9 posto više nego u prethodnom mjesecu.

Stopa registrirane nezaposlenosti u rujnu iznosila je 17,6 posto prema 17,2 posto u kolovozu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙