FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za četvrtak, 4. studenog

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 4. studenog.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 4. studenog.

ZAGREB - Hrvatska neprofitna i nestranačka udruga Geoekonomski forum (GEOFO) organizira Regionalnu geoekonomsku konferenciju 'Male zemlje i izazovi upravljanja globalizacijom'. Na skupu će, među ostalim, biti riječi o međunarodnim modelima i iskustvima u upravljanju globalizacijom te ekonomskoj globalizaciji i unapređivanju stabilnosti u jugoističnoj Europi. Skupu će prisustvovati i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (10,00 sati, Hotel Opera, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković održat će s predstavnicima udruga, zadruga i organizatora sjetve sastanak na temu rezultata primjene Zakona o posebnim uvjetima za stavljanje brašna na tržište, stanju na tržištu pšenice i brašna. Bit će podnesena i informacija o provedbi ovogodišnje jesenske sjetve te tijeku pripreme Uredbe o tržnim redovima. (12,00 sati, Ministarstvo, Ul. grada Vukovara 78)

ZAGREB - Farmaceutska kompanija Pliva objavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja Pliva Grupe u prvih devet ovogodišnjih mjeseci. (12,00 sati, Pliva, Ul. grada Vukovara 49)

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskih željeznica te hrvatskih ministarstava za europske integracije te mora, turizma, prometa i razvitka sastat će se s predstavnicima Managementa Interesne zajednice ARGE koridor X., predstavnicima željeznica sa X. koridora te članovima Europskog odbora za gospodarstvo i socijalni dijalog, kao i članovima stalne studijske skupine za promet, energiju, infrastrukturu i informatiku. Taj je sastanak dio aktivnosti za promidžbu X. paneuropskog koridora te lobiranja za financijsku potporu projektima vezanima uz taj koridor. (17,00 sati, Glavni kolodvor Zagreb, Tomislavov trg 12)

VARAŽDIN - Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) od 4. do 6. studenog u Varaždinu organizira 5. konferenciju o odnosima s javnošću koja bi trebala okupiti nekoliko stotina stručnjaka iz odnosa s javnošću, upravljanja komunikacijama i srodnih djelatnosti. Očekuje se sudjelovanje domaćih i inozemnih stručnjaka iz te branše, iz SAD-a, Nizozemske i Slovenije. Održat će se i niz radionica na kojima će sudionici moći 'učiti' praktične vještine iz raznih područja tog posla - odnosa s medijima, internog komuniciranja, javnog nastupa i nastupa na TV-u, kriznog komuniciranja i dr. (18,00 sati, Hotel Turist)

ZAGREB - U zagrebačkoj Zračnoj luci bit će održana konferencija za novinare u povodu uspostave sustava za slijetanje u uvjetima smanjene vidljivosti (CAT III B) (11,30 sati Zračna luka Zagreb).

ZAGREB - Zaposlenost u Hrvatskoj u rujnu je, drugi mjesec zaredom, zabilježila pad, za 0,6 posto u odnosu na mjesec prije. Ukupno zaposlenih u rujnu je u Hrvatskoj bilo 1.403.027, što je za 8.696 osoba manje nego u kolovozu. Po privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku, pritom je u rujnu broj zaposlenih u pravnim osobama iznosio 1.092.271, za 0,3 posto manje nego u mjesecu prije. U obrtu i slobodnim profesijama u rujnu je zabilježen pad broja zaposlenih za 1,8 posto u odnosu na kolovoz, na 257.567 zaposlenih. Poljoprivrednika - aktivnih osiguranika u rujnu je bilo 53.189, a to je za 1,1 posto manje nego u kolovozu.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u rujnu ove godine bila je za 0,4 posto veća od proizvodnje u kolovozu, a u usporedbi s rujnom prošle godine porasla je za 3,2 posto, podatci su iz desezoniranih vremenskih serija i trend ciklusa koje je objavio Državni zavod za statistiku. Statističari ističu da mjesečna industrijska proizvodnja, nakon niskog rasta u svibnju ove godine od 0,1 posto, sljedećih mjeseci bilježi kontinuirano povećanje, a u rujnu doseže relativno visok rast (0,4 posto u odnosu na kolovoz). Prema područjima Nacionalne klasifikacije djelatnosti, u rujnu se u odnosu na kolovoz bilježi rast u prerađivačkoj industriji za 0,4 posto, a za 0,3 posto u rudarstvu i vađenju i opskrbi električnom energijom.

PULA/ZAGREB - Pulska hotelsko-turistička tvrtka Arenaturist u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 24,05 milijuna kuna neto dobiti, što je 2,6 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća o poslovanju te tvrtke dostavljenom Zagrebačkoj burzi. Ukupni prihodi Arenaturista u devet mjeseci od 156,09 milijuna kuna za 0,4 posto su manji nego u istom razdoblju prošle godine. Od ukupnih devetomjesečnih prihoda oko 72 posto ili 111,87 milijuna kuna ostvareno je u trećem tromjesečju (srpanj-rujan), što je u odnosu na iste lanjske mjesece 1,3 posto manje. Takav rezultat iz Arenaturista pojašnjavaju ovoljetnim 5 postotnim smanjenjem broja noćenja u odnosu na lanjsko ljeto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙