FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKE RIBE U SLOVENIJI SVJEŽE I DRUGI DAN

LJUBLJANA,21. listopada(Hina) - Slovenske tvrtke za uvoz riba i plodovamora žale se na manjkavu infrastrukturu na graničnom prijelazuRupa/Jelšane preko kojega se odvija uvoz tih proizvoda iz Hrvatske,piše u četvrtak ljubljansko Delo.
LJUBLJANA,21. listopada(Hina) - Slovenske tvrtke za uvoz riba i plodova mora žale se na manjkavu infrastrukturu na graničnom prijelazu Rupa/Jelšane preko kojega se odvija uvoz tih proizvoda iz Hrvatske, piše u četvrtak ljubljansko Delo.

Službeno je tumačenje veterinarske inspekcije da su ti proizvodi za slovenske potrošače dobri i drugi dan jer njihovu svježinu u slučaju zastoja na granici održavaju suvremeni zatvoreni rashladni sistemi, navodi list. Uvoz riba iz Hrvatske od ulaska Slovenije u Europsku uniju 1. svibnja ove godine moguć je samo preko graničnog prijelaza Rupa-Jelšane i graničnog prijelaza Bregana Obrežje, a na istarskom prijelazu rade samo dva veterinarska inspektora radnim danom od 7 do 16 sati, piše u četvrtak ljubljansko "Delo".

No, list je izjavu glasnogovornika ministarstva poljoprivrede i veterinarske inspekcije Valentina Hajdinjaka kako se riba zbog uskog grla u carinskom postupku na vanjskoj granici ne može pokvariti jer se nalazi u dobrim rashladnim uređajima zatvorenog tipa proglasio "ribarskim vicem" jer - kako dodaje - svi poznavatelji znaju da je najbolja i najukusnija riba ona koja put od mreže do tanjura prijeđe u što kraćem vremenu.

"Pogrešno je tvrditi da jedemo staru ribu jer se ona nalazi u zatvorenom rashladnom sistemu. Uvoznici su se dužni prilagoditi radnom vremenu inspektora koji se u slučaju najavljenih pošiljaka može i produžiti, kako riba ne bi predugo čekala", službeno je tumačenje koje je vodećem slovenskom listu dala i slovenska veterinarska uprava. "Slovenija ima samo dva granična prijelaza za uvoz riba iz Hrvatske, tako nam je odredila država", rekao je Valentin Hajdinjak glasnogovornik ministarstva poljoprivrede, prenosi list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙