FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U VIJETNAMU BOJAZAN OD PTIČJE GRIPE

HANOI, 27. listopada 2004. (Hina/dpa) - S približavanjem hladnijegvremena vijetnamske su vlasti na jugu zemlje, zbog bojazni da biponovo mogao buknuti virus ptičje gripe, s jedne "sumnjive" peradarskefarme odstranili svih 1.500 pilića, priopćio je u srijedu dužnosnikveterinarske inspekcije.
HANOI, 27. listopada 2004. (Hina/dpa) - S približavanjem hladnijeg vremena vijetnamske su vlasti na jugu zemlje, zbog bojazni da bi ponovo mogao buknuti virus ptičje gripe, s jedne "sumnjive" peradarske farme odstranili svih 1.500 pilića, priopćio je u srijedu dužnosnik veterinarske inspekcije.

Na istoj je farme, naime, u provinciji Tien Giang, oko 70 kilometara južno od grada Ho Chi Minha, prošli tjedan iznenada uginulo oko 500 pilića starih tek dva mjeseca.

"Morali smo pobiti sve piliće s farme kako bi spriječili opasnost od mogućeg izbijanja bolesti. Primijenili smo jedinu moguću mjeru zaštite", kazao je Thai Quoc Hieu. On je objasnio da je s dolaskom hladnijeg vremena mogućnost izbijanja ptičje gripe znatno veća nego u ostalim razdobljima. Službe za kontrolu bolesti uvjerene su da je klica bolesti i dalje prisutna te da bolest može izbiti u bilo kojem trenutku.

U Vijetnamu je od početka godine od ptičje gripe umrlo 20 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙