FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN DONIO ZAKON O NASTAVKU NUKLEARNOG PROGRAMA

TEHERAN, 31. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Uz povike "Smrt Americi"i "Bog je velik" iranski parlament u kojem većinu imaju tvrdolinijašidonio je u nedjelju zakon kojim se vlada obvezuje na nastavakrazvijanja civilnog nuklearnog programa.
TEHERAN, 31. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Uz povike "Smrt Americi" i "Bog je velik" iranski parlament u kojem većinu imaju tvrdolinijaši donio je u nedjelju zakon kojim se vlada obvezuje na nastavak razvijanja civilnog nuklearnog programa.

U zakonskom prijedlogu, kojega je poduprlo 247 od 290 zastupnika, ne spominje se posebno obveza vlade da nastavi s obogaćivanjem urana ili da zabrani inspekcije u nuklearnim postrojenjima što su tražili neki parlamentarci.

"Poruka ovog zakona je da nećemo podleći pritiscima.....Iranci žele miroljubivu nuklearnu tehnologiju", rekao je predsjednik parlamenta Gholamali Haddedadel.

Europska unija pozvala je Iran da prestane obogaćivati uran, postupak koji se može iskoristiti za dobivanje nuklearne energije ali i za proizvodnju nuklearne bombe, prije idućeg sastanka međunarodne agencije za atomsku energiju 25. studenoga.

Ne ispuni li taj zahtjev, Iran bi mogao biti prijavljen Vijeću sigurnosti UN-a koje bi moglo uvesti sankcije toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙