FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Treća faza razvojačenja po sporazumu o Prevlaci

DUBROVNIK, 26. listopada 2004. (Hina) - U skladu s odredbama Protokolaizmeđu Vlada Republike Hrvatske i Savezne vlade Srbije i Crne Gore oprivremenu režimu uz južnu međudržavnu granicu danas i sutrainspekcija Srbije i Crne Gore provodi treću fazu pregleda razvojačenapodručja u Hrvatskoj.
DUBROVNIK, 26. listopada 2004. (Hina) - U skladu s odredbama Protokola između Vlada Republike Hrvatske i Savezne vlade Srbije i Crne Gore o privremenu režimu uz južnu međudržavnu granicu danas i sutra inspekcija Srbije i Crne Gore provodi treću fazu pregleda razvojačena područja u Hrvatskoj.

Riječ je o četvrtoj vezanoj inspekciji od početka primjene toga sporazuma, a hrvatska inspekcija uzvratni će pregled obaviti 28. i 29. listopada. U sadašnjoj fazi razvojačenja u zadanu roku uništene su i manjim dijelom prenamijenjene sve utvrde uzduž južne granice.

Tim pregledom bit će potvrđen završetak radova na utvrdama, a nastavlja se razminiranje razvojačena područja, kazao je danas u Dubrovniku voditelj prateće ekipe Republike Hrvatske brigadir Sandi Knežević. Dodao je kako se pregled obavlja iz zraka, s kopna i mora, a težište mu je danas i sutra u Hrvatskoj na trećoj fazi razvojačenja po međudržavnom sporazumu o Prevlaci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙