FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stabilan tečaj dolara

LONDON, 22. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara i u petak sena deviznim tržištima zadržao blizu višemjesečnih najnižih razinaprema najvažnijim svjetskim valutama, zbog zabrinutosti okosposobnosti američkog gospodarstva da i nadalje privlači globalneulagače.
LONDON, 22. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara i u petak se na deviznim tržištima zadržao blizu višemjesečnih najnižih razina prema najvažnijim svjetskim valutama, zbog zabrinutosti oko sposobnosti američkog gospodarstva da i nadalje privlači globalne ulagače.

Tečaj dolara do podneva se nije značajnije mijenjao prema euru, koji iznosi 1,2622 dolara. Isto je tako bilo i prema japanskoj valuti, tako da dolar stoji 107,7 jena.

Od sredine listopada tečaj dolara izgubio je 2,5 posto na vrijednosti prema euru i jenu, nakon što je američka vlada objavila da je u kolovozu zabilježen drugi po veličini rekordni manjak u trgovinskoj razmjeni s inozemstvom.

Podaci o pritoku stranih investicija pokazali su da je oslabila potražnja za ulaganjem u američku imovinu diljem svijeta, što je zasjenilo neke druge američke, nešto bolje pokazatelje. Ipak, analitičari tvrde kako zasad nema većih poticaja na daljnje snižavanje tečaja dolara uoči predsjedničkih izbora, zakazanih 2. studenoga.

Tečaj jena prema euru nešto je ojačao, tako da euro stoji 135,9 jena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙