FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JASER ARAFAT OSUDIO NAPAD U TEL AVIVU

PARIZ, 1. studenog 2004. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Jaser Arafat,koji se nalazi na liječenju u bolnici nedaleko od Pariza, osudio je uponedjeljak samoubilački napad u Tel Avivu u kojemu je uz samoubojicupoginulo troje ljudi, izjavio je njegov glavni savjetnik Nabil AbuRudeina.
PARIZ, 1. studenog 2004. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Jaser Arafat, koji se nalazi na liječenju u bolnici nedaleko od Pariza, osudio je u ponedjeljak samoubilački napad u Tel Avivu u kojemu je uz samoubojicu poginulo troje ljudi, izjavio je njegov glavni savjetnik Nabil Abu Rudeina.

Abu Rudeina je obznanio da mu je Arafat iz francuske vojne bolnice telefonski poručio da osudi atentat u njegovo ime. "Napomenuo je da se uvijek protivio napadima na civile, bez obzira na njihovu nacionalnost i vjeru", dodao je Arafatov savjetnik.

Palestinska samouprava je također samoubilački atentat u Tel Avivu. "Mi u palestinskoj samoupravi osuđujemo svaki napad uperen protiv civila, bili oni Palestinci ili Izraelci", izjavio je palestinski ministar saeb Erakat.

Posebni UN-ov izaslanik za Bliski istok Terje Roed-Larsen osudio je u ponedjeljak samoubilački napad u Tel Avivu i pozvao Palestinsku samoupravu da "neodložno djeluje" protiv onih koji su umiješani u "terorizam". Rekavši kako je "užasnut" atentatom, Roed-Larsen je izrazio nadu da će "palestinska samouprava neodložno djelovati protiv onih koji organiziraju i izvode terorističke napade te da će ih predati pravosuđu", piše u priopćenju koje je objavio njegov ured.

Atentat u Tel Avivu pokazuje da za Izraelce neće biti sigurnosti sve dok ne bude sigurnosti za Palestince, izjavio je za AFP službeni predstavnik palestinskog islamističkog pokreta Hamas. "Ova je operacija jasna poruka palestinskog naroda izraelskom neprijatelju da neće biti sigurnosti za izraelskog okupatora sve dok ne bude sigurnosti za Palestince", izjavio je Mushir al-Masri. "Operacija u središtu Tel Aviva potvrđuje da je palestinski otpor snažan i da se nastavlja unatoč tomu što Izrael ubija palestinske čelnike", dodao je.

Odgovornost za atentat preuzela je Narodna fronta za oslobođenje Palestine (FPLP) u anonimnom pismu upućenom AFP-u. Čini se da ga je izveo 18-godišnji mladić iz izbjegličkog logora na sjeveru Zapadne obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙