FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLETJELI HELIKOPTERI ZA PRIJEVOZ ARAFATA

RAMALLAH, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Dva helikopterajordanske vojske sletjela su u petak rano ujutro u stožer u Ramallahugdje boravi oboljeli palestinski čelnik Jaser Arafat koji će njimabiti prevezen u Amman do francuskog predsjedničkog zrakoplova u kojimće odletjeti na liječenje u Pariz, navodi izjave očevidaca novinskaagencija Reuters.
RAMALLAH, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Dva helikoptera jordanske vojske sletjela su u petak rano ujutro u stožer u Ramallahu gdje boravi oboljeli palestinski čelnik Jaser Arafat koji će njima biti prevezen u Amman do francuskog predsjedničkog zrakoplova u kojim će odletjeti na liječenje u Pariz, navodi izjave očevidaca novinska agencija Reuters.

Arafat će biti prvo prevezen helikopterima u jordanski glavni grad Amman, odakle će francuskim predsjedničkim zrakoplovom biti prevezen u Pariz.

Odluka o prijevozu palestinskog čelnika u Pariz na liječenje donesena je nakon što je Arafata pregledao tim međunarodnih liječnika u stožeru u Ramallahu, gdje je Arafat kolabirao u srijedu navečer.

Liječnici sumnjaju da 75 godina star Jaser Arafat, koji predstavlja ikonu palestinske borbe za ostvarenje vlastite države, možda boluje od raka krvi, leukemije.

To će biti prvi put u više od dvije godine da će Arafat napustiti Ramallah, gdje je bio držan gotovo u zatočeništvu, otkad je Izrael uništio njegovu helikoptersku flotu i time ga spriječio da leti od Zapadne obale do pojasa Gaze i natrag.

Izraelski premijer Ariel Sharon dao je u četvrtak dozvolu Arafatu da bez ometanja napusti Ramallah i da se vrati u njega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙