FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT ĆE PONOVNO VIDJETI 9-GODIŠNJU KĆER

RAMALLAH, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Za oboljelogpalestinskog predsjednika Jasera Arafata, ponovni susret sdevetogodišnjom kćeri, koju nije vidio već tri godine, mogao bi bitiupravo ono što su mu preporučili liječnici.
RAMALLAH, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Za oboljelog palestinskog predsjednika Jasera Arafata, ponovni susret s devetogodišnjom kćeri, koju nije vidio već tri godine, mogao bi biti upravo ono što su mu preporučili liječnici.

"Vidjet ćeš taticu uskoro u Parizu", rekla je Arafatova supruga Suha njihovoj kćeri Zahwi u telefonskom razgovoru iz sjedišta palestinskog predsjednika u Ramallahu prije nego li je Arafat u petak krenuo put Francuske na liječenje.

Palestinski 75-godišnji vođa, za kojeg su liječnici, kako u petak prenose mediji, pretpostavili da boluje od leukemije, tada je preuzeo slušalicu i sličnu poruku prenio svome djetetu.

"Zahwa je vrlo sretna nakon što joj je predsjednik rekao da će je vidjeti (u Parizu)", kazao je za Reuters jedan dužnosnik.

Suha Arafat (41), vratila se u četvrtak u Ramallah prvi put od 2001. godine kada je zajedno s kćeri odselila u Pariz. Danas obje žive u Tunisu.

Izrael je prisilio Arafata na gotovo kućni pritvor u njegovu sjedištu, zvanom Muqata, u Ramallahu na Zapadnoj obali od 2002. godine, optuživši ga da potiče nasilje palestinskih militanta u intifadi (pobuni) koja je počela prije četiri godine.

Arafat, koji je nakon desetljeća provedenih na čelu gerilskog otpora Palestinaca protiv izraelske okupacije počeo mir tražiti putem pregovora za što je i nagrađen Nobelovom nagradom zajedno s izraelskim partnerima Yitzhakom Rabinom i Shimonom Peresom, opovrgava takve optužbe.

Od dužnosnika se doznaje da je palestinski vođa, koji se od prije dva tjedna počeo žaliti na bolove u želucu, proveo nekoliko sati prije leta u razgovoru i šali s tjelesnim čuvarima i suradnicima.

Prije odlaska iz Muqate, zatražio je plod papaje kazavši :"Vrlo je zdrava".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙