FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI PIJANIST SEPČIĆ NASTUPIO U NEW YORKU

WASHINGTON/NEW YORK,31. listopada(Hina) - Renomirani hrvatski pijanistBranko Sepčić održao je vrlo uspješan koncert u crkvi "Krist i SvStjepan" u New Yorku.
WASHINGTON/NEW YORK,31. listopada(Hina) - Renomirani hrvatski pijanist Branko Sepčić održao je vrlo uspješan koncert u crkvi "Krist i Sv Stjepan" u New Yorku.

Publika je ovacijama pozdravila koncert održan u petak navečer na kojem je Sepčić izveo djela Beethovena, Chopina, Schumanna i Lisinskog obilježivši 50-tu obljetnicu svoje umjetničke karijere.

Ovom koncertu čiji je prihod namijenjen "Majčinom selu" u Međugorju koje se brine za djecu palih hrvatskih branitelja, nazočili su brojni američki Hrvati kao i hrvatski veleposlanik pri UN-u Vladimir Drobnjak te generalni konzul u New Yorku Petar Ljubičić.

Branko Sepčić je profesor na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji gdje je i diplomirao u klasi čuvenog Svetislava Stančića. Usavršavao se u Rimu u klasi profesora Guida Agostija.

Tijekom svoje dugogodišnje uspješne karijere koncertirao je na svim domaćim podijima kao i diljem svijeta, u Italiji, Nizozemskoj, Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Državama i drugdje.

Nastupao je i uz mnoge domaće i strane simfonijske orkestre kojima su među ostalim ravnali Kiril Petrovič Kondrasin, Serge Baudo, Lovro Matačić, Paul Kletzky, Josef Daniel i Jousas Domarkas.

Za postignuto glasovirsko umijeće dobio je nagradu "Milka Trnina" i državnu nagradu "Vladimir Nazor" koja se dodjeljuje najistaknutijim hrvatskim umjetnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙