FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD HVALI SHARONOV PLAN ZA POVLAČENJE IZRAELA IZ GAZE

WASHINGTON,26. listopada(Hina) - Sjedinjene Države u utorak supohvalile plan izraelskog premijera Ariela Sharona za povlačenje izGaze i dijela Zapadne Obale.
WASHINGTON,26. listopada(Hina) - Sjedinjene Države u utorak su pohvalile plan izraelskog premijera Ariela Sharona za povlačenje iz Gaze i dijela Zapadne Obale.

Prije nego što je izraelski parlament izglasao podršku Sharonovu planu za povlačenje, zamjenik glasnogovornika State Departmenta Adam Ereli rekao je da Sjedinjene Države vjeruju kako premijerov plan "nudi mogućnost za napredak i povratak političkom procesu".

Prema planu koji je u utorak odobrio izraelski parlament, Izrael bi 2005. trebao iz Pojasa Gaze ukloniti 21 židovsko naselje, a sa Zapadne obale četiri.

SAD se nada kako će uklanjanje svih 8000 židovskih naseljenika i izraelske vojske koja ih čuva iz Pojasa Gaze te nekih naselja na Zapadnoj Obali, biti prvi korak većem povlačenju i stvaranju Palestinske države koju zagovara svojim bliskoistočnim mirovnim planom.

"Mislimo da je plan kako ga je predstavio premijer Sharon dobra prigoda koja pomaže objema stranama da postignu ono čemu svi težimo", rekao je Ereli.

Odobravanje Sharonova plana ključan je korak za prvo izraelsko povlačenje s okupiranog teritorija koji Palestinci žele uključiti u svoju državu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙