FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPAN I SAD O SMANJENJU AMERIČKIH SNAGA NA OKINAWI

TOKIO, 24. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države i Japan unedjelju su objavili da će razgovarati o smanjenju američkih snaga naOkinawi gdje se njihovoj nazočnosti protivi dio lokalnogstanovništva.
TOKIO, 24. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države i Japan u nedjelju su objavili da će razgovarati o smanjenju američkih snaga na Okinawi gdje se njihovoj nazočnosti protivi dio lokalnog stanovništva.

Američki državni tajnik Colin Powell, koji boravi u posjetu Tokiju, izjavio je nakon sastanka s japanskim dužnosnicima da će se u nadolazećim mjesecima održati dijalog na visokoj razini o ovom pitanju koje je izazvalo razilaženja između dvoje saveznika.

Razgovori će u najvećoj mjeri biti usmjereni na promjenu broja američkih vojnika u Japanu kao i na razmatranje mogućnosti smanjenja američke nazočnosti na Okinawi, ali i drugdje.

Japanski ministar vanjskih poslova Nobutaka Machimura je pak izjavio kako se "američka vojna nazočnost ne može nastaviti još godinama".

Na Okinawi, koja predstavlja samo jedan posto japanskog teritorija, nalazi se 65 posto od ukupno 40.500 američkih vojnika raspoređenih u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙