FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ABC IMA VIDEOVRPCU S TERORISTIČKIM PRIJETNJAMA SAD-U

LOS ANGELES, 28. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Američka televizijskamreža ABC News zatražila je od sigurnosnih službi da ispitajuvideovrpcu nađenu u Pakistanu na kojoj nepoznati muškarac na engleskomjeziku prijeti masovnim napadom na Sjedinjene Države, objavio je učetvrtak ABC.
LOS ANGELES, 28. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Američka televizijska mreža ABC News zatražila je od sigurnosnih službi da ispitaju videovrpcu nađenu u Pakistanu na kojoj nepoznati muškarac na engleskom jeziku prijeti masovnim napadom na Sjedinjene Države, objavio je u četvrtak ABC.

Izvori prenose da je muškarac, koji za sebe tvrdi da je rođen u SAD-u i simpatizer al Qaede, najavio "bujice krvi po američkim ulicama".

Čini se da je vrpca nastala u kasno ljeto, jer spominje sukob u Darfuru, raspravu o istospolnim brakovima u Massachusettsu i povjerenstvo koje je ispitivalo okolnosti terorističkih napada 11. rujna.

Potpredsjednik ABC-a Jeffrey Schneider izjavio je da vrpcu nisu objavili, jer neovisni analitičari ili vladini stručnjaci još nisu potvrdili njezinu vjerodostojnost.

Neimenovani izvor rekao je da je na videokazeti prikazan muškarac prekrivene glave, koji prijeti da će skori napad na SAD biti žešći od onih 11. rujna, kada je živote izgubilo gotovo 3.000 ljudi.

Uz prijetnje potocima krvi na američkim ulicama, nepoznati muškarac kaže da su Sjedinjene Države za to same krive, jer su izabrale predsjednika koji je objavio rat islamu ratujući protiv bivšeg talibanskog režima u Afganistanu i protiv al Qaede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙