FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodjelom nagrada završio 2. Zagreb film festival

ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Dodjelom nagrada "Zlatni bib"najboljim filmovima, večeras je u zagrebačkom Studentskom centruzavršen 2. Zagreb film festival na kojem je prikazano oko 60 filmovaiz tridesetak zemalja.
ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Dodjelom nagrada "Zlatni bib" najboljim filmovima, večeras je u zagrebačkom Studentskom centru završen 2. Zagreb film festival na kojem je prikazano oko 60 filmova iz tridesetak zemalja.

"Tijekom pet dana Festivala imali smo priliku vidjeti sjajne kratke, dokumentarne i igrane filmove i nije bilo lako odlučiti se koji će dobiti nagradu", rekao je redatelj Vinko Brešan, član žirija u kojem su i prošlogodišnji dobitnici nagrada Zagreb film festivala redatelji Pjer Žalica, Cristian Nemescu i Jade D'Cruz.

Glavnu nagradu "Zlatni bib" za najbolji igrani film na 2. Zagreb film festivalu dobio je redatelj Li Yang za film "Slijepo okno", a specijalna nagrada pripala je igranom filmu "Maria milosti puna" Joshue Marstona.

Izraelski film "Kontrolna točka" Yoava Samira dobitnik je glavne nagrade za najbolji dokumentarni film, dok je specijalnu nagradu za dokumentarac dobio nizozemskom filmu "Putinova mama" redatelja Ineke Smitsa.

Dobitnikom glavne nagrade za kratki film postao je rumunjski redatelj Cristi Puiu za film "Kava i cigarete".

Zagreb film festival prigrlio je i Festival prvih, koji afirmira vrijednosti debitantskih ostvarenja, a na tom Festivalu, koji je ove godine imao za temu "GMO i biotehnologije", nagradu je dobio film Marijana Vejvode "Autolopata 2cv".

Direktor ZFF-a Boris T. Matić je prije večerašnje završne projekcije filmova "Podzemna željeznica" i "Maria milosti puna" napomenuo da su osim nagrada za umjetnički rad, najboljim filmovima dodijeljene i novčane nagrade: 3000 eura za najbolji igrani i po 1000 eura za najbolji kratki i dokumentarni film.

Boris T. Matić također je zahvalio Ministarstvu kulture, Gradskom uredu za kulturu i sponzorima na podršci te Studentskom centru na gostoprimstvu kao i ekipi od 60-ak ljudi koji su pomogli da 2. Zagreb film festival, na kojemu je svake večeri dvorana SC-a bila puna, sasvim uspije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙