FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DODIJELJENE NAGRADE "VIDI WEB TOP 100-2004"

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - U organizaciji medijske kuće"Vidi" i Hrvatske gospodarske komore (HGK) u petak je proglašenonajboljih 100 hrvatskih internet stranica u 10 kategorija "Vidi WebTop 100-2004".
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - U organizaciji medijske kuće "Vidi" i Hrvatske gospodarske komore (HGK) u petak je proglašeno najboljih 100 hrvatskih internet stranica u 10 kategorija "Vidi Web Top 100-2004".

Nagrade "Vidi Web Top 100" tvrtka Vidi dodjeljuje petu godinu za redom, a na nacionalni Internet natječaj ove je godine prijavljeno više od dvije tisuće web stranica.

U kategoriji Auto-moto nagradu je dobila stranica tvrtke EUROline, u kategoriji Financijske institucije stranica Erste&Steiermarkische Banke, dok je u kategoriji Korporativne stranice nagradu dobila stranica I.touch tvrtke Belupo.

Za Internet prodaju najboljom je proglašena stranica Algoritma, a u kategoriji Vladine organizacije i državne institucije web grada Koprivnice.

U kategoriji Zabava, moda i glazba dobitnik je tvrtka Unilever, među Medijima i novosti to je stranica Večernjeg lista, a u kategoriji Turizam i putovanja web Nacionalnog parka Plitvička jezera.

U kategoriji Sport i zdravlje najbolja je stranica Coolinarika tvrtke Podravka, u kategoriji Znanost i obrazovanje web stranica www.film.hr, dok je posebnu nagradu zagrebačkog Radija 101 dobila stranica www.kupus.net.

Uz to, ove je godine prvi put dodijeljeno i Internet priznanje HGK tvrtki "SEM Marina Travel Agent" za poseban doprinos promicanju elektroničkog poslovanja u gospodarstvu, a nagradu je uručio predsjednik HGK Nadan Vidošević.

Posebnu premijerovu nagradu za web stranicu dobila je zagrebačka osnovna škola Grof Janko Drašković. Premijerova web nagrada ove je godine dodijeljena treći put, a čestitajući dobitnicima premijer Sanader je naglasio da su učenici te škole primjer drugima, jer putem svoje web stranice promiču ideju približavanja Hrvatske elitnom klubu naprednih zemalja Europske unije (EU).

Hrvatska po svojoj kulturi i ambicijama pripada tome krugu, a najkasnije do ljeta 2007. vjerojatno će završiti i pregovore za ulazak Hrvatske u EU, kazao je Sanader. Kao početak tih pregovora naznačio je veljaču ili ožujak iduće godine. Hrvatska se, kaže, već sada treba pripremati za ulazak u EU, gdje je kompetentnost i konkurentnost najvažnija.

Naglasio je da će stoga i njegova Vlada, u smislu Interneta i informatike, uložiti sve napore, posebno za razvoj širokopojasne mreže te informatiziranja i digitaliziranja državne uprave.

Istaknuo je i današnju odluku Vlade o pokretanju "One Stop Shop" agencije pri FINA-i, koja će pomoći mladim i svim drugim poduzetnicima da sve potrebno za pokretanje posla obave na jednom mjestu.

Na današnjoj svečanosti u zagrebačkom Hotelu Sheraton objavljeno je i da je Hrvatska ovih dana dobila milijuntnog korisnika Interneta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙