FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEPOZITI U BANKAMA U BiH POVEĆANI ZA 30 POSTO U ODNOSU NA 2003.

SARAJEVO,29. listopada(Hina) - Centralna banka Bosne i Hercegovineobjavila je u petak kako su depoziti građana u komercijalnim bankamate zemlje tijekom prvih devet mjeseci 2004. godine povećani za oko 30posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
SARAJEVO,29. listopada(Hina) - Centralna banka Bosne i Hercegovine objavila je u petak kako su depoziti građana u komercijalnim bankama te zemlje tijekom prvih devet mjeseci 2004. godine povećani za oko 30 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prema podacima Centralne banke, na računima poslovnih banaka građani BiH su zaključno s 30. rujnom držali dvije milijarde i 330 milijuna konvertibilnih maraka (oko milijardu i 150 milijuna eura).

Sukladno metodologiji Međunarodnog monetarnog fonda (IMF), pod depozitima se podrazumijevaju tekući računi stanovništva, depoziti po viđenju, oročeni i štedni depoziti, namjenski depoziti i kamate na depozite.

Depoziti u domaćoj valuti - konvertibilnoj marki - dosegnuli su 706 milijuna KM ili 30,3 posto dok su depoziti u inozemnim valutama iznosili milijardu i 620 milijuna KM ili 69,7 posto.

Najveći dio uloga odnosi se na one po viđenju - 1,07 milijardi KM ili 46 posto, dok je 1,26 milijradi KM bilo na oročenoj štednji.

Više od 80 posto depozita koncentrirano je u osam najvećih banaka u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙