FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ASHDOWN NAJAVIO SMANJENJE OVLASTI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE

MOSTAR, 27. listopada 2004. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodnezajednice u BiH Paddy Ashdown, koji ima ovlasti smjenjivati dužnosnikeu BiH, najavio je mogućnost smanjenja "izvršnih ovlasti" međunarodnezajednice u BiH, priopćio je u srijedu Ured visokog predstavnika(OHR).
MOSTAR, 27. listopada 2004. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown, koji ima ovlasti smjenjivati dužnosnike u BiH, najavio je mogućnost smanjenja "izvršnih ovlasti" međunarodne zajednice u BiH, priopćio je u srijedu Ured visokog predstavnika (OHR).

"Nada za ulazak u NATO i EU postala je glavna pokretačka snaga za reforme u BiH, umjesto izvršnih ovlasti međunarodne zajednice", rekao je Ashdown na konferenciji pod nazivom "Iza hladnog mira: Strategije ekonomske obnove i upravljanja u postkonfliktnim situacijama", koju je u Berlinu organiziralo Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke.

Kako se navodi u priopćenju dostavljenom medijima, Ashdown je istaknuo da "pred Bosnom i Hercegovinom" stoji jasno odredište, ono se zove Europa".

"To je cilj koji može motivirati ljude iz ratom uništenih zemalja da se žrtvuju i učine sve što je nužno da transformiraju svoje društvo, svoje ekonomije, svoje političke sisteme", dodao je Ashdown govoreći o čimbenicima nužnim za uspjeh obnove Bosne i Hercegovine, uključujući zakonitost i regionalnu stabilnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙