FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAEL ARAFATU DOPUSTIO NAPUSTITI STOŽER I OTIĆI U BOLNICU

JERUZALEM, 25. listopada 2004. (Hina/AFP) - Izrael je predsjednikupalestinske samouprave Jaseru Arafatu dopustio da napusti svoj stožeru Ramallahu na Zapadnoj obali, u kojem je zatočen od prosinca 2001.godine, kako bi otišao na bolničku njegu.
JERUZALEM, 25. listopada 2004. (Hina/AFP) - Izrael je predsjedniku palestinske samouprave Jaseru Arafatu dopustio da napusti svoj stožer u Ramallahu na Zapadnoj obali, u kojem je zatočen od prosinca 2001. godine, kako bi otišao na bolničku njegu.

Odluku je donio izraelski ministar obrane Shaul Mofaz, rekao je glasnogovornik ministra koji je precizirao da je molbu u tom smislu uputilo Arafatovo okruženje, što je palestinska samouprava demantirala.

"Mofaz je dopustio Arafatu da napusti svoj stožer i ode na pregled u bolnicu u Ramallahu", rekao je glasnogovornik ministarstva obrane.

Palestinski ministar zadužen za pregovore Saeb Erekat je rekao da palestinska samouprava nije tražila od Izraela da prebaci predsjednika Arafata u bolnicu u Ramallahu ni drugdje.

Jaser Arafat (75) je od prosinca 2001. zatočen u svom stožeru u Ramallahu po nalogu vlade Ariela Sharona, koji ga smatra preprekom za mir i želi ga ukloniti.

Jedna palestinska parlamentarka rekla je da ju je iznenadila objava o Arafatovom odlasku u bolnicu jer je večerala s njim dva dana ranije i činio joj se zdrav. Ona je dodala da je "vrijeme da ga oslobode, makar i pod izgovorom".

U nedjelju je jedna osoba iz Arafatovog okruženja rekla da su ga u subotu pregledali tuniški liječnici koji su dijagnosticirali tešku gripu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙