FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AFGANISTAN: POLICIJA UHITILA TROJICU OSUMNJIČENIH ZA OTMICU

KABUL, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Afganistanska policijauhitila je trojicu osumnjičenih za otmicu stranih djelatnika UN-a i upotrazi je za taocima dolini sjeverno od Kabula, izjavio je u petak zaReuters izvor u tamošnjoj vladi.
KABUL, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Afganistanska policija uhitila je trojicu osumnjičenih za otmicu stranih djelatnika UN-a i u potrazi je za taocima dolini sjeverno od Kabula, izjavio je u petak za Reuters izvor u tamošnjoj vladi.

Trojica osumnjičenih bila su odjevena u vojne uniforme, a prilikom uhićenja zaplijenjeno je i njihovo vozilo, kamionet sa zatamnjenim staklima, sličan onome koji je viđen u vrijeme otmice u četvrtak.

Zasad se ništa ne zna o sudbini troje otetih stranaca - ženi s dvojnim britanskim i irskim državljanstvom, Albanki s Kosova i filinskom diplomatu.

U vijestima o toj otmici iznošene su u četvrtak proturječne informacije glede njihovih državljanstava, pa i ona da je jedna od otetih žena iz Hrvatske. Međutim, utvrđeno je da je navodna Hrvatica u stvari Albanka s Kosova.

Islamska oružana skupina objavila je, bez ikakvih pojedinosti, da je otela troje stranaca koji su radili za UN-ovo izborno povjerenstvo i odvela ih iz Kabula.

Izvor u afganistanskoj vladi rekao je da je uhićeno još šest muškaraca u sklopu akcije pronalaženja taoca i da su svi osumnjičeni za oružane pljačke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙