FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSUĐENI OTMIČARI ZAGREPČANKE JELENE GUDELJEVIĆ

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Zbog otmice i pljačke 27-godišnjekćerke vlasnika tvrtke Feroterm Jelene Gudeljević danas je nazagrebačkom Županijskom sudu na osam godina zatvora nepravomoćnoosuđen Dragoslav Pečevski (32), dok je njegov pomagač Marijan Devčić(19) osuđen na godinu i pol maloljetničkog zatvora i obaveznopsihijatrijsko liječenje.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Zbog otmice i pljačke 27-godišnje kćerke vlasnika tvrtke Feroterm Jelene Gudeljević danas je na zagrebačkom Županijskom sudu na osam godina zatvora nepravomoćno osuđen Dragoslav Pečevski (32), dok je njegov pomagač Marijan Devčić (19) osuđen na godinu i pol maloljetničkog zatvora i obavezno psihijatrijsko liječenje.

Trećeokrivljeni za otmicu koja se dogodila sredinom siječnja ove godine, Siniša Krupljanić (24) oslobođen je krivnje.

Osim zatvorske kazne Pečevski će morati vratiti gotovo 500 tisuća kuna "zarađenih" otkupninom te prodajom djevojčinog ukradenog BMW-a.

Nakon izricanja presude Pečevski je vraćen u zatvor, dok su druga dvojica puštena.

Sudac Dražen Tripalo pojasnio je da je u zatvorsku kaznu od osam godina Pečevskom uračunata i presuda varaždinskog suda od jedne godine zatvora koju još nije odslužio.

Jelena Gudeljević oteta je krajem siječnja dok je u svome BMW-u mobitelom razgovarala s dečkom. Nakon što je upao u automobil, Pečevski je djevojku odvezao do stana u naselju Savica, gdje ju je čuvao Devčić. Sutradan se Jelena javila ocu, rekavši mu da otmičarima mora isplatiti 25 tisuća eura otkupnine. Otac je uspio skupiti 22 tisuće eura koje je u dogovoru s otmičarima trebao ostaviti na određenom mjestu. No, otmičari su u posljednji tren promijenili mjesto primopredaje, pa ih policija, koja je postavila zasjedu, nije uspjela uhititi.

Nakon što su na drugom mjestu uzeli novac, otmičari su Jelenu ostavili na poljani u blizini džamije u Folnegovićevu naselju, odakle je nazvala policiju.

Nekoliko dana kasnije otmičari su uhićeni, a Jelenin ukraden automobil do danas nije pronađen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙